Бешлей хоче чеську машину за п'ять мільйонів

Бешлей хоче чеську машину за п'ять мільйонів

10.02.2019, 17:47

Начальник департаменту ЖКГ Чернівецької міськради Володимир Бешлей заявив, що засипання ям на дорогах коштує від 50 до 100 гривень за квадратний метр.

Про це чиновник повідомив в ефірі місцевого каналу, пише molbuk.ua.

“Зараз здійснюється не поточний ремонт доріг, а аварійна ліквідація ям. Вартість такого ремонту недорога. Лише оплачується робота. Коштує такий ремонт від 50 до 100 гривень за квадратний метр. А звичайний поточний ремонт коштує від 1000 гривень за квадратний метр”, – сказав Володимир Бешлей.

Посадовець зазначив, що поки що немає можливості якісніше латати ями у Чернівцях.

“Зробити якісний поточний ремонт у Чернівцях наразі немає можливості, бо немає технологій. Але хочемо відійти від того посипання щебенем та асфальтним боєм. Це підсипання на один-два дні, до першого дощу”, – визнав головний комунальник Чернівців.

За словами Володимира Бешлея, дороги посипають фрезерувальним холодним асфальтом, який є на зберіганні у міськШЕПі.

Також Володимир Бешлей повідомив, що у листопаді департамент ЖКГ звернувся до депутатів міської ради, щоби дали дозвіл на закупівлю лізинг чеської машини, яка дозволить латати ями в десятиградусний мороз.

“Це чеська технологія. Їздили обмінюватися досвідом з львів’янами. Сподобалося. За цією технологією можна проводити ямковий якісний ремонт при -10 градусах. Але коштує така техніка понад 5 мілйьонів гривень”, – зазначив Володимир Бешлей.

1