'Жирні коти': Бешлей і Ко виступають за подальше ігнорування прав простих людей роботодавцями?

"Жирні коти": Бешлей і Ко виступають за подальше ігнорування прав простих людей роботодавцями?

24.02.2017, 19:55

Такий висновок можна зробити з коментаря депутата Чернівецької міської ради Володимира Бешлея до оприлюдненого ним звернення Чернівецької міської ради. 

"ПІДПРИЄМЦІВ ВЖЕ ПОЧАЛИ "ПРЕСУВАТИ" НОВИМИ ШТРАФАМИ!!!" - написав Володимир Бешлей. - Тому 23 лютого Чернівецька міська рада ухвалила звернення до Верховної Ради України з проханням підтримати законопроект №5711, яким скасовуються драконівські штрафи для підприємців – 320 000 гривень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські закони Оксани Продан VS рішень фракції екс-регіоналів, тушок Батьківщини та залишків олігарха Фірташа, яку очолює її чоловік Василь

ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Чернівецької міської ради VІІ скликання до Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту № 5711 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства»

6 грудня 2016 року Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» №1774-VIII, яким встановлено нереальні, неспівставні розміри санкцій за порушення законодавства про працю.

Так, максимальний розмір штрафу за порушення законодавства про працю становить 320 000 гривень, тоді як за самовільне користування надрами максимальний штраф в розмірі 510 гривень, за викрадення чужого майна – 510 гривень, за незаконну вирубку лісу – 170 гривень, за порушення правил ядерної безпеки – 1700 гривень.

Введення нереальних розмірів штрафів, за які суб’єкти підприємництва та посадові особи відповідають усім своїм майном, стане причиною для ліквідації робочих місць, зменшення виробництва товарів і послуг, тінізації економіки.

У зв’язку з цим просимо Верховну Раду України підтримати проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства» (№5711).

23.02.17

З повагою
депутати Чернівецької міської ради 
VІІ скликання

На підтримку своєї позиції депутат Бешлей також поширив матеріал В Україні накладено перші штрафи в розмірі 320 тис. грн 

Роботодавці перешкоджали перевірці. Результат — штраф у 100-кратному розмірі мінімальної заробітної плати (320 тис. грн)

Тільки нещодавно Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомляв, що на сьогодні не накладено жодного штрафу 320 тисяч гривень. Крім того, Держпраці було направлено відповідне доручення щодо застосування приписів замість штрафних санкцій у разі виявлення порушень та про необхідність інформаційної і роз’яснювальної роботи з роботодавцями. 

А тим часом... Держпраці в Київській та Івано-Франківській області наклали перші штрафи у розмірі 320 тис. грн за перешкоджання перевірці.

*****

2 лютого Держпраці у Київській області розповіла, що за зверненням громадянина була здійснена перевірка Приватного вищого навчального закладу «Міжнародний інститут глибинної психології» щодо допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) та не виплати заробітної плати адміністрацією ПВНЗ «Міжнародний інститут глибинної психології».

При ознайомленні з направленням на проведення позапланової перевірки представником вищого навчального закладу у наданні документів для перевірки щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про працю було відмовлено, що є порушенням вимог ч. 1 ст. 259 КЗпП.

На засідання комісії по застосуванню штрафних санкцій в присутності представника даного вищого навчального закладу було накладено штрафну санкцію на ПВНЗ «Міжнародний інститут глибинної психології» передбаченою абз. 7 частини 2 статті 265 КЗпП – недопущення до проведення перевірки з питань з питань допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) у розмірі 100 мінімальних заробітних плат – 320 000 грн.

*****

Згодом Держпраці у Івано-Франківській області також повідомила, що інспекторами області була проведена планова перевірка одного із підприємств щодо дотримання норм законодавства з питань охорони праці та трудового законодавства. Встановлено, що в порушення вимог статті 24 КЗпП трудові відносини з усіма працівниками не були належним чином оформлені: на вимогу інспекторів не надано для перевірки відповідних договорів чи наказів керівника.

Згідно з наданою ДФС інформацією у 2016 році в товаристві працювало 37 осіб за цивільно-правовими договорами та 16 осіб − за трудовими договорами.

Інспекторами було складено акт про перешкоджання контролюючому органу у проведенні перевірки.

Відповідно до ст. 265 КЗпП  за недопущення до проведення перевірки з питань оформлення трудових відносин юридичні особи несуть відповідальність у вигляді штрафу у стократному розмірі мінімальної заробітної плати – 320 тисяч гривень. Також складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 188-6 КУпАП.

https://news.dtkt.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Аффтор, до чого цей заголовок до тексту? Микола Кобилюк петицію после тебе на психіатричну обстеження! Не страшно?

avatar

Людмила Дудченко

24 лютого 2017 23:21