Батько екс-прокурора відремонтує каналізацію для студентів Чернівецького університету за понад 3 млн грн

Батько екс-прокурора відремонтує каналізацію для студентів Чернівецького університету за понад 3 млн грн

17.01.2019, 16:06

Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича 15 січня підписав договір з приватним підприємством «Єврофасадбуд» на капітальний ремонт інженерних систем гуртожитку №4 за 3,4 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, до квітня цього року фірма оновить санітарний вузол, систему водопостачання та каналізації в гуртожитку на вул. Небесної Сотні, 4а. При цьому компанія отримає 116 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 665 тис. грн.

Два роки тому студенти Чернівецького університету скаржилися на погані умови проживання в цьому гуртожитку. Зокрема, на сайті education.ua вони писали про «іржаві,  перемотані скотчем труби» та відсутність води.

На торгах компанія-переможець змагалася з ПП «БСМ «Будівельна компанія України» та ТОВ «Технопропозиція». Під час аукціону дві фірми знизили свої пропозиції на 20 тис. грн, а «Технопропозиція» залишила ціну без змін.

Фірма «Євросафадбуд» зареєстрована 2006 року в Чернівцях. Її власником та керівником є Василь Черновський, який також володіє ПП «Єврофасадбуд 2» та ПП «Буд Інвест» разом зі своїм сином Ігорем Черновським.

Ігор Черновський відомий тим, що працював прокурором в Київській місцевій прокуратурі №6 до 2016 року. Однак звільнився звідти після сюжету журналістки «Наших Грошей» Лесі Іванової про статки його родини. Журналістка з’ясувала, що один із будинків закритого «Французького містечка» в Конча-Заспі належав дружині Ігоря Дар’ї Черновській. Це містечко побудували у рекреаційній зоні під виглядом реконструкції дитячого табору. Також Дар’я Черновська стала власницею трьох приміщень загальною площею близько 360 кв.м. у житловому комплексі бізнес-класу «Новопечерські Липки». Протягом 2015 року сім’я Черновських подорожувала по Європі, попри офіційну місячну зарплату годувальника родини у  5 тис. грн на місяць.

До речі, в прокуратурі працює і ще один син Василя Черновського – Василь Черновський-молодший є старшим слідчим прокуратури Чернівецької області.

Протягом 2018-2019 року фірма «Єврофасадбуд» отримала замовлень на 7,5 млн грн, враховуючи поточну угоду. Зокрема, два підряди вона дістала від Чернівецької прокуратури.

Нагадаємо, Два роки тому студенти Чернівецького університету скаржилися на погані умови проживання в цьому гуртожитку.



Зокрема, на сайті education.ua вони писали про "іржаві, перемотані скотчем труби" та відсутність води.

Джерело: http://lviv.nashigroshi.org/2019/01/17/batko-eks-prokurora-chernovskoho-vidremontuje-kanalizatsiyu-dlya-studentiv-chernivetskoho-universytetu-za-ponad-3-mln-hrn/

Відео: UA:Перший

1