«Батьківщина» виступає за підвищення пенсій та скасування оподаткування пенсій

«Батьківщина» виступає за підвищення пенсій та скасування оподаткування пенсій

21.06.2017, 22:49

Сьогодні, 21 червня, уряд передав до парламенту низку законопроектів включно із змінами до Податкового та Бюджетного кодексів, ухвалення яких значно погіршить умови призначення пенсій.

Експерт з соціальної політики Андрій Павловській зазначає, що одними з найбільш вад так званої «пенсійної реформи» є:

1.     підвищення страхового пенсійного стажу, необхідного для отримання мінімальної пенсії за віком з 15 до 35 років (що призведе до збільшення пенсійного віку до 65 років);

2.     відміна права виходу на пенсію за вислугу років (що вдарить по 2 млн бюджетників);

3.     зниження коефіцієнта страхового стажу з 1,35 до 1,0 (зменшить реальні пенсії на 30%)!

«Батьківщина» виступає категорично проти такої «реформи» і, в свою чергу, вимагає негайно розглянути і ухвалити за основу та в цілому законопроект №2698, розроблений та поданий до парламенту фракцією «Батьківщина», який передбачає скасування оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

На цьому наголосив народний депутат від фракції Іван Крулько під час виступу в парламенті.

Іван Крулько нагадав, що цей законопроект був зареєстрований «Батьківщиною» 22 квітня 2015 року,  тобто понад два роки тому і до цього часу так і не розглядався парламентом.

Також, «Батьківщина» вимагає ухвалення законопроекту №4631, що скасовує сплату відсотків і пені банкам при оплаті комунальних послуг.

Представник «Батьківщини» закликав  голову Верховної Ради України негайно розглянути та ухвалити за основу і в цілому законопроекти фракції, зважаючи на нагальну заяву президента і на те, що цей документи вже пройшли усі комітети і готові до розгляду в сесійній залі.

1