«Батьківщина» вшанує Буковинське віче: посли Австрії та Німеччини в Україні  вітають ініціативу мешканців Буковинського краю

«Батьківщина» вшанує Буковинське віче: посли Австрії та Німеччини в Україні вітають ініціативу мешканців Буковинського краю

02.11.2013, 22:04

У неділю, 3 листопада, активісти та депутати місцевих рад різних рівнів від партії ВО «Батьківщина» вшанують 95-ту річницю Буковинського віча покладанням квітів до пам’ятника Кобзареві на Центральній площі Чернівців.

Покладання квітів розпочнеться об 11 год. 15 хв. Запрошуються всі, хто вважає річницю Буковинського віча святом возз’єднання, яке проголосив Народ, а не окупаційна влада.

«Вважаю ініціативу мешканців Буковинського краю з відзначення цієї непересічної історичної події, яка чітко продемонструвала волю буковинців жити в Соборній Українській державі, надзвичайно важливою і корисною саме у теперішній момент, коли Україна постала перед необхідністю здійснення важливих доленосних реформ», - йдеться в листі посла Австрійської Республіки в Україні Вольфа Дітріха Хайма з привітаннями організаторам і учасникам відзначення в Чернівцях 3 листопада 95-ої річниці Буковинського віча.

Надзвичайний та Повноважний посол Австрії в Україні побажав учасникам віча в Чернівцях великого успіху.  

«Мені прикро, що в силу об’єктивних причин я не матиму змоги приєднатись до буковинської громади на центральному майдані столиці Чернівецької області. Втім, переконаний, що громада Буковини – європейського краю з європейськими традиціями – успішно задекларує своє бажання долучитись до єдиної європейської родини», - сказав з цього приводу Надзвичайний та Повноважний посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістоф Вайль.

Д-р Крістоф Вайль побажав усім жителям області успішного проведення Буковинського віча – заходу, який, за його словами, має велику історичну місію для України та Європи загалом.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Веб камера Центральна площа, м.Чернівці

avatar

Народ

03 листопада 2013 11:31

http://www.chtei-knteu.cv.ua/ua/content/webcam.php

avatar

Народ

03 листопада 2013 11:31