«Батьківщина» ще не визначилася чи висуватиме власного кандидата на посаду мера Чернівців, - Іван Мунтян

«Батьківщина» ще не визначилася чи висуватиме власного кандидата на посаду мера Чернівців, - Іван Мунтян

04.01.2012, 16:11

 «Щодо власного кандидата – питання ще в процесі вивчення, - повідомив під час чат-конференції на сайті buknews.com.ua голова Чернівецької облорганізації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян, відповідаючи на питання чи буде Батьківщина висувати свого власного кандидата на посаду мера Чернівців, чи знову як і за часів Гасюка просто підтримає Федорука? -   Хочу підкреслити, що в ситуації з міською радою  ми не «просто підтримуємо Федорука», як ви тут ставите питання, ми дотримуємося позиції дотримання закону – незалежно від особи. Міського голову обирала громада, тож і знімати має право лише громада. А депутатів обирали за списками, і той, хто йшов від «Батьківщини», має дотримуватися переконань цієї партії, а не йти у змичці з владою задля вирішення особистих питань. Не для того їх обрали люди. Але коли все крутиться навколо грошей і власної вигоди – тоді маємо те, що маємо, як казав колись президент Кравчук… Це така відповідь на Ваше питання «Чому на вашу думку люди, які пожертвували колись помаранчево-революційною репутацією БЮТ - Гасюк, Чесанов, Кедь, Жаровський, Віщук підтримавши свого часу на виборах мера Федорука, потім з такою легкістю його здали?».

Водночас з колишніми однопартійцями з Чернівецької міської ради, які зрадили партію Іван Мунтян не  контактує. Як і не шукає пояснень, чому вони вчинили саме так. «Та що ж вони можуть пояснювати… Зрозуміло, що на їхні дії впливали і фінансові питання, і загрози їхнім бізнесам, і просто погрози. Не всі можуть протистояти тискові. Я їх не засуджую, нехай судить Бог. Якому вони, як Ви правильно зауважили, присягалися в церкві.  Я віруючий. Тому знаю, що «не суди – і не судимий будеш». Справедливий суд є – у Бога, а я лиш констатую факт і роблю висновки щодо подальшого.

 Не бачить Іван Мунтян проблеми й в тому, що більшість виключених з "Батьківщини" – люди, вочевидь, не бідні, які у разі проведення дострокових виборів депутатів Чернівецької міської ради, міського голови могли забезпечити партію певним фінансовим ресурсом.  «Ми ніколи не купували голоси. І завжди старалися зберегти прихильність і довіру тих, хто вже за нас голосує. Тому великих грошей нам і не потрібно. І вибори – це ж не тільки гроші, правда? Ви ж погоджуєтеся зі мною? Бо якби це було так, то всі місця у всіх радах вже давно би поділили Ахмєтов ще з кількома олігархами. Але бачимо серед депутатів ще багато інших  - чесних, порядних. Їх обирали не за гроші, а тому, що знають і довіряють. Наше завдання тепер – відродити довіру людей. І зробити так, аби край і вся Україна стали заможнішими. От про які ресурси треба думати, а не про банальні гроші на вибори. Це абсолютно серйозно», - наголосив Іван Мунтян.

Визначаючи роль і місце обласного центру в системі своїх пріоритетів  Іван Мунтян, зокрема, сказав: «Проблеми області містять в собі і проблеми обласного центру. Чернівці – не якийсь окремий острів, і місто з областю дуже тісно пов’язане. Буде добре в області – буде й у Чернівцях добре. Завдання обласної влади – не вишикувати перед собою місто «по струночці» і віддавати накази та знімати мерів, як це робиться зараз. Завдання влади – створити умови для повноцінного життя і безпечної роботи на тій території, якою керуєш».

А те, що влада з надуманих приводів так і не зареєструвала ініціативну групу для збору підписів щодо дострокового припинення повноважень міської ради лідер Батьківщини на Буковині вважає позбавленням чернівчан їх права вибору. « Викручування влади в цьому питанні в якийсь момент були навіть смішними, - констатував Іван Мунтян. -  Хоча насправді це все дуже серйозно – оце позбавлення чернівчан їх права вибору. Тому я, звісно, до дій влади і до рішень підконтрольних владі судів ставлюся дуже негативно. Ще раз підкреслюю: неважливо, яке прізвище у мера, обраного людьми, важливо, що його обрала громада. А вибір громади має бути захищений».

 Ситуація у Новодністровську, де частина депутатів від БЮТ так само проголосувала за дострокове усунення з посади мера, за словами Івана Мунтяна «дещо відрізняється від тієї, що мала місце із звільненням Федорука. Ми детально вивчили настрої жителів Новодністровська, думку депутатів міської ради Новодністровська. Жодної політики в питанні звільнення міського голови не було. Ми робили спробу знайти спільний знаменник між депутатами та міським головою. Але, на жаль, нічого з цього не вийшло. Бувший міський голова не знайшов можливості налагодити ділові стосунки із депутатським корпусом. Ми продовжуємо відслідковувати ситуації в міській раді і крапки в цій історії ще не поставлено».



КОМЕНТАРІ (14)

Дуже правильно говорить наш "дуче". Люди Федорука обирали, вони його мають звільняти. Тому як член ВО "Батьківщина" хочу знати - хто обирав Мунтяна вождем( по прізвищах) і хто обирав районних вождиків( по прізвищах) Це буде демократично.

avatar

petro

04 січня 2012 13:38

petro, якщо ви член партії ВО "Батьківщина" то зверніться то свого голови партійної організації, який надасть вам вичерпну відповідь, надіюся він був делегатом на обласну виборну конференцію і розкаже як вона пройшла демократично і класно. Я особисто голосувала за Мунтяна .

avatar

Зореслава

04 січня 2012 21:38

"Дуче" заявив,що передає списки редакції сайту для публікації. Тому прошу опублікувати списки делегатів конференції. Я як член партії також повинен був обирати таких делегатів на районну конференцію. Але такого не пм"ятаю.

avatar

petro

04 січня 2012 22:57

петро, хотілося щоб ви опублікували, що конкретно зробили ви для своєї партійної організації, який ваш внесок в зміцнення демократії  ( скільки раз були на зборах, скільки виступили, скільки внесли конкретних пропозицій, скільки зібрали підписів за звільнення лідера ЮВТ з вязниці, скеільки раз брали участь в протестних мітингах - їх предостатньо організовує Мунтян, чи були   біля печерського суду, коли провадився цей ганебний процес  і т. д. ) Судячи  з усього ви тільки рахуєтеся в рядах партії.

avatar

Гість

05 січня 2012 11:36

Повторюю черговий раз: не члени партії служать Мунтяну, а навпаки. Як член партії вимагаю - опублікуйте списки делегатів конференції, які обрали Мунтяна "дуче". Невже це так складно. Чого боїтесь. На чергових виборах в області Юля набере більше голосів без таких вождів, як Мунтян, аніж з вами.

avatar

petro

05 січня 2012 13:45

petro, а ви випадково не "агент" .... за совецких часів кагебешники робили списки на бандерівців ( нині герої УПА) , а потім більшість з них безслідно пропадали. Чи не повторюються  ті часи  Для чого ви нагло вимагаєте списки активу бютівців області ? Мунтян може їх представити, згідно Закону ( хоч всі ми добре знаємо як у нас діють закони) кому потрібно. Ні , ніхто цієї влади не боїться, це влада і такі як ви боїтеся народу!!!!!!! А по решті чому ви особисто не опублікуєте і не розкриєте себе , а то petro... вимагаю... хто ви такий щоб вимагати    смішно ))))

avatar

Пересічний громадянин

05 січня 2012 22:52

Пересічний на будь хамлом. Я вимагаю тому,що я єчленом партії і маю знати хто обирав Мунтяна, тому що працюю як партієць і постійно підтримую організацію матеріально. Якщо відповіді не буде, то Мунтян самозванець. Залишаю за собою право звернуть із даним питанням у виконком партії, щоб опублікували дані списки в газеті ВВ, яку я підписав на  цілий 2012 рік.

avatar

petro

05 січня 2012 23:32

Вітаю вас з Різдвом Христовим! Ознайомилась з вашими коментарями і мені зовсім не зрозуміла ваша позиція. Ви можете зайти  в офіс партії і вам з задоволенням назвуть прізвища делегатів конференції, на якій одноголосно обрали Мунтяна головою і ви, думаю,  зможете ( при предявленні документу хто ви такий) з кожним поспілкуватися. Я готова вийти з вами на діалог. Це був захід надзвичайно високого рівня. Такі ж конференції пройшли і в районах. А ось щоб моє прізвище друкували в газетах саме на вашу вимогу, я проти.

avatar

Районний не вождик, а голова РПО petru

07 січня 2012 11:04

Cупер! Оце партія. Щоб поспілкуватись із делегатами конференції необхідно пред"явити документ. Зробили із  партійної організації секту. Мунтян візьми розумних людей. Та люба громадська чи політична організація рахує за честь опублікувати списки своїх активістів. Щоб люди знали їх, оцінювали діяльність і на виборах голосували за них  і за партію. Це азбука партійної роботи. Жаль!

avatar

petro

07 січня 2012 12:26

А мені щиро жаль Вас. Мені взагалі незрозуміло хто ви, бо якби ви порядна людина то давним давно б себе розсекретили ( а не петро, цілком погоджуюся з пересічним)  і вирішили всі питання які вас цікавлять не через сайт. Але ви вже трохи прозріли, бо дві строчки вище ви обізвали Мунтяна самозванцем , а тепер вже даєте поради, яких, я впевнена , він не потребує. Працюйте над самовдосконаленням і результат неодмінно буде. Веселих свят!!!!!!!  ( Людини повинна знати з ким вона спілкується)

avatar

голова РПО

07 січня 2012 13:48

Результат дискусії: Мунтян самозванець. Тому що не опубліковані списки делегатів конференції. А він це обіцяв. Див. чат- конференцію. Не тримає "дуче" слова. Жаль.

avatar

petro

07 січня 2012 19:07

Я жодним чином  не хочу завадити вашій запальній дискусії, але заради справедливості, щоб скласти свою власну думку з цього приводу, хоті би точно знати, чи поіменні списки конференцій хтось таки друкує? Щось я не чув, щоб так еробили. Чув, що перевіряють чи конференція правомочна. Ну, у сенсі, скільки делегатів представляють членів партії, чи був кворум при обранні. Щось таке. А поіменні списки. Це все таки щось незвичне. Тіпа таке саме, як опублікувати хто як голосував. Але ж це особиста справа кожного, хто голосує. Якщо він хоче, то каже за кого, а як не хоче. то ніхто змусити його не може. Цікаво, а список делегтаів, які обирали папієва головою чернівецьких регіоналів публікували? Звісно, якщо там були журналісти, то вони могли би впізнати кількох деоегатів поіменно, але думаю, що й вони не всіх би впізнали. Так що я поки нерозумію в чом утут прикол з тим наполяганнням про імена. А кворум на конференції був?

avatar

сторонній

07 січня 2012 19:31

Мунтян! А що партія регіонів для тебе еталон, що посилаєшся на її діяльність?

avatar

petro

07 січня 2012 23:35

Пане Петре, Христос народився!  Даруйте, але не можу погодитись з Вашим результатом дискусії ( хоч власне кажучи я з Вами особливо не дискутувала, притримуюся своєї думки, що людина повинна знати з ким вона спілкується: petro в області напевно тисячі...). Так ось, стверджую Вам, що Мунтян не самозванець. Я була повноправним делегатом обласної конференції і зі мною з району ще 5 делегатів. Нас обрали делегатами на районній конференції як і вимагають того Статутні документи. Не буду Вам цього пояснювати, бо Ви стверджуєте, що знаєте азбуку партійної роботи. Вірю. Але повірте, я теж маю чималий досвід роботи. Так ось ми всі і всі делегати ,які були присутні на конференції одноголосно обрали  Мунтяна головою ОПО. Конференція проведена на дуже високому рівні згідно всіх вимог Статуту партії. Хочете поіменні списки, зайдіть в офіс партії Вас ознайомлять. Судячи з усього у Вас  просто амбіційне ставлення до Мунтяна. Хочете ознайомитися з головами районних п/о ( районними вождиками) , назначте нам зустріч і ми з задоволенням з Вами поспілкуємося, будемо знати Вас в обличчя, а Ви нас і впевнена Ви переконаєтеся що Мунтян "взяв" розумних людей ( правда він нас не брав, нас обирали на районних конференціях, де були присутні представники ОПО і ВС партії).  Хай Вам щастить, залишайтеся вірним партійцем, допомагайте і надалі партії і підписуйте ВВ - це дійсно газета, яка справедливо висвітлює життя нашої політичної сили. З пов. голова РПО.

avatar

Голова РПО petro

08 січня 2012 08:10