«Батьківщина» не голосуватиме за так звану пенсійну реформу

«Батьківщина» не голосуватиме за так звану пенсійну реформу

21.09.2017, 22:31

Так званий «пенсійний» законопроект №6614 за своєю суттю не є пенсійною реформою, а намаганням зменшити дефіцит Пенсійного фонду, при чому за рахунок пенсіонерів.

            Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько в прямому єфірі телеканалу «112 Україна».

            Як зазначив Івана Крулько, проблему Пенсійного фонду треба вирішувати, але не за рахунок пенсіонерів, а шляхом створення нових робочих місць. 

            Саме тому «Батьківщина» категорично не буде голосувати за так звану пенсійну реформу.

            На цьому наголосила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко і зауважила, що фракція «Батьківщина» обурена намаганнями президента та прем’єра керувати парламентом та депутатами в ручному режимі та оптом ухвалювати так звані реформи.

            За словами лідера «Батьківщини», сьогодні у парламенті хочуть оптом все проголосувати, в тому числі, й пенсійну реформу, «тому що в кулуарах парламенту за хабарі, за відкати з бюджету, за незаконний чорний бізнес вже домовилися роздати всі цукерки «Рошен» і все проголосувати за раз – ганебну судову реформу та пенсійну реформи».

            Юлія Тимошенко наголосила на тому, що в так званій «пенсійній реформі» влада прикрила всі недопустимі речі нібито підвищенням та індексацією пенсій та скасуванням 15%-го податку на пенсії працюючих пенсіонерів, «але в це вони упакували тотальне знищення прав пенсіонерів в Україні». Вона пояснила, що влада намагається провести 65 років виходу на пенсію через механізм збільшення 10 років трудового стажу. Окрім того, на 35% скорочується розмір пенсій, оскільки пропонується знизити з 1,35 до 1 коефіцієнт за кожний відпрацьований рік при нарахуванні пенсії. Також пенсіонери позбавляються всіх пільг за роботу у важких умовах.

            Лідер партії «Батьківщина» вважає, що перш за все влада мала б виконувати чинні закони, зокрема з про індексацію та осучаснення пенсій, які протягом 3,5 років не виконується.

            Іван Крулько зауважив, що «Батьківщина» подала велику кількість поправок до законопроекту №6614 під час підготовки документу до другого читання. На жаль, фракції вдалось вибороти лише частину з них, але більшість принципових поправок фракції була проігнорована представниками олігархічно-кланової коаліції.

1