«Батьківщина» не голосуватиме за геноцид українців та узурпацію влади президентом

«Батьківщина» не голосуватиме за геноцид українців та узурпацію влади президентом

20.09.2017, 12:03

Фракція «Батьківщина» не голосуватиме за геноцид українців та узурпацію влади президентом. Бо замість реформ, спрямованих на підвищення рівня життя громадян, уряд пропонує зовсім протилежне.

            Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко з парламентської трибуни закликала народних депутатів не голосувати за судову «реформу», бо вона призведе до узурпації суддівської влади президентом і позбавить людей доступу до правосуддя. Також, за її словами, «реформа» призведе до збільшення розцінок на судові послуги вдвічі, судові процеси пропонується зробити негласними, закритими, суддя може визначитися, коли засідання не треба транслювати і за зачиненими дверима «робити все, що завгодно».

            В свою чергу, заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв заявив, що так звана медична реформа – це провальний законопроект, який не має нічого спільного з реформуванням медичної галузі. Він відмітив, що цей законопроект продовжуватиме подальше запровадження корупційних схем у медичній галузі і нагадав, що «Батьківщина» наполягає на запровадженні державної страхової медицини з поступовим введенням приватної страхової медицини як додаткової гарантії надання пацієнтам якісних медичних послуг.

            Народний депутат від «Батьківщини» Валерій Дубіль зауважує, що у разі запровадження медичної «реформи» на лікарів чекає безробіття. Вже за останній рік через безглузду, нищівну політику уряду в медичній сфері близько 7 тисяч фахівців виїхали з країни. І це при тому, що в Україні тільки на «первинці» не вистачає 18 тисяч лікарів. Політик звернув увагу, що заборгованість із виплати зарплати лікарям становить вже понад 800 млн грн, причому до кінця року на заробітні плати потрібно ще 2,8 млрд грн.

            Народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко наголосив на тому, що «Батьківщина» не підтримуватиме пенсійну реформу, головна суть якої — збільшення пенсійного віку та зменшення коефіцієнту нарахування пенсій. За його словами, те, що депутатів і партії змушують голосувати, є шантажем та маніпуляцією. Вадим Івченко підкреслив, що, прикриваючись гаслами про «осучаснення пенсій», уряд і більшість намагаються протягнути підвищення пенсійного віку та зменшення пенсійних виплат.

1