«Батьківщина» наполягає на негайній реєстрації постанови про відставку прем’єра Гройсмана та оприлюднення складу коаліції

«Батьківщина» наполягає на негайній реєстрації постанови про відставку прем’єра Гройсмана та оприлюднення складу коаліції

14.02.2017, 00:29

«Батьківщина» наполягає на негайній реєстрації проекту постанови про відставку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції у Києві.

Фракція «Батьківщина» минулого тижня зареєструвала відповідний проект постанови, який був переданий до Секретаріату Верховної Ради але за декілька годин цей проект за номером 6076, внесений фракцією, був грубо, антиконституційно знятий з реєстрації.

Лідер партії «Батьківщина» заявила, що подібні дії – це груба фальсифікація, ручне управління всіма процесами у Верховній Раді, без закону і без Регламенту. Персональну відповідальність за такі дії, переконана лідер фракції «Батьківщина», несуть:

1.     президент, без якого цей проект постанови не зняли б з реєстрації;

2.     прем'єр Гройсман, який втрутився в цей процес і таким чином тримається за свою посаду;

3.     голова Верховної Ради Парубій, без команди якого ніхто не міг би антиконституційно зняти проект постанови про відставку Гройсмана з реєстрації у ВР.

 Юлія Тимошенко повідомила, що «Батьківщина» звернулась до керівництва ВР, до голови Секретаріату парламенту з вимогою відновити проект постанови №6076 на сайті Верховної Ради. Але, як вона уточнила, в п’ятницю фракція отримала пояснення, що цей проект постанови «неконституційний» і що нібито потрібно збирати 150 підписів народних депутатів. Це – обман! Тому що 150 підписів депутатів необхідно збирати лише в тому випадку, якщо відправляється у відставку весь уряд.

Юлія Тимошенко в черговий раз зазначила, що «Батьківщина» не претендує на посаду прем’єр-міністра, оскільки політична сила не має більшості, на яку можна було б опиратися у парламенті цього скликання.

Лідер партії «Батьківщина» наголосила на тому, що Голова Верховної Ради Андрій Парубій повинен оголосити склад парламентської коаліції.

Юлія Тимошенко нагадала, що «під час правління Януковича з Регламенту Верховної Ради видалили три розділи, які стосуються коаліції та опозиції». Це робилось для того, щоб не дати можливості пред’являти будь-які претензії і притягати до відповідальності коаліцію в цілому та її членів окремо. Також, вона зауважила, що так звана «демократична та європейська» влада не поновила ці розділи Регламенту ВРУ, і саме тому в ньому немає жодного слова ні про коаліцію, ні про опозицію.

Лідер партії «Батьківщина» упевнена в тому, що спікеру парламенту не треба ховатися за понівеченим ще владою Януковича регламентом, а варто оголосити народу прізвища відповідальних за поточну ситуацію в Україні.

1