Батькам першокласників 1 вересня дадуть вихідний?

20.08.2011, 21:55

       Чернівецька           Чернівецька обласна            Федерація роботодавців

облдержадміністрація        рада профспілок                Чернівецької області

 ПОСТАНОВА

 "05" серпня 2011 р. № 2

 Про гарантії особам, які виховують дітей шкільного віку

          Враховуючи загальні засади державної політики України стосовно сімей, які виховують дітей, та прагнучи забезпечення повноти реалізації батьками своїх функцій щодо підготовки і готовності дітей до навчання в школі, їх адаптації до нових умов, та діючи  як соціальні партнери в рамках  Закону України "Про соціальний діалог" і регіональної угоди на 2011-2012 роки,  тристороння соціально-економічна рада

          ПОСТАНОВИЛА:

          1. Рекомендувати керівникам підприємств, організацій, установ, незалежно від форм власності та підпорядкування, спільно з виборними органами первинних профспілкових  організацій розглянути можливість закріплення в колективних договорах положення щодо обов"язковості надання батькам першокласників 1 вересня у День знань вихідного дня ( зі збереженням або без збереження середнього денного заробітку).

         2. Керівникам та суб"єктам господарювання, котрі не уклали колективні договори з найманими працівниками, вирішити дане питання шляхом обговорення його на загальних зборах трудових колективів або шляхом самостійного прийняття рішення.

         3. Головам райдержадміністрацій, керівникам органів місцевого самоврядування всіх рівнів вжити заходів щодо проведення  роз"яснювальної роботи з керівниками підприємств, організацій, установ та в трудових колективах області щодо  необхідності створення сприятливих умов для підготовки дітей до школи.

         4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на співголів обласної тристоронньої соціально-економічної ради: від  Чернівецької облдержадміністрації - Галиця Г.К., від Чернівецької облпрофради - Шкварковського В.А.,   від Федерації роботодавців Чернівецької області - Бузинського М.Д.

 Співголова Ради,                Співголова Ради,                           Співголова Ради,

перший   заступник            Голова Чернівецької                    Голова Федерації

голови Чернівецької           обласної ради профспілок            роботодавців

облдержадміністрації                                                            Чернівецької області                                                                                             

 Галиць Г.К.                         Шкварковський  В.А.                 Бузинський М.Д.