Банальна крадіжка, а не політична провокація: поліція розслідувала інцидент з прапорами румунського національно-культурного центру в Чернівцях

Банальна крадіжка, а не політична провокація: поліція розслідувала інцидент з прапорами румунського національно-культурного центру в Чернівцях

11.01.2018, 15:31

Поліція оголосила підозру в крадіжці крадію прапорів з румунського національно-культурного центру в Чернівцях. 

Як повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, в ході розслідування працівники поліції встановили причетність до даного злочину 18-річного буковинця, котрий є представником румунської етнічної громади. Уклавши з друзями парі, хлопець пішов на правопорушення та зняв стяги з будівлі.

Злочин, що мав місце в ніч на 16 грудня минулого року, працівники Чернівецького відділу поліції розкрили одразу. Правоохоронці встановили особу правопорушника, всіх свідків даної події та вилучили речові докази.

 Оскільки заявник зазначив, що розцінює викрадення прапорів Європейського Союзу та Румунії, як політичну провокацію, спрямовану на загострення міжрасових відносин, поліцейські ретельно відпрацювали дану версію.

 В результаті проведених заходів було встановлено, що крадіжку прапорів скоїв студент одного з чернівецьких вузів. Парубок пояснив, що пішов на порушення закону, побившись з друзями об заклад. Викрадені прапори порушник приніс додому. А коли поліцейські викрили його, добровільно віддав поцуплене. Проживаючи в одному з румуномовних районів області і будучи представником даної етнічної громади, він не переслідував будь-яких політичних мотивів.

 В подальшому вилучені прапори правоохоронці повернули потерпілій стороні.

 Парубку оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

1