“Багіра”, у якої Бешлей забрав маршрут, звинуватила його у “договорняках”, маніпуляціях і корупції (ОНОВЛЕНО)

“Багіра”, у якої Бешлей забрав маршрут, звинуватила його у “договорняках”, маніпуляціях і корупції (ОНОВЛЕНО)

16.10.2019, 13:06

За словами чернівецьких перевізників, директор департаменту ЖКГ Володимир Бешлей збудував корупційну схему та маніпулює передачею пасажирських маршрутів.

Зокрема, відбувається маніпуляція пільговими коштами, кажуть підприємці.

За вересень усім перевізникам за виконану роботу заплатили кошти, а підприємству “Багіра” цю виплату заблокували, хоча у нього все законно, каже директорка підприємства Поліна Храпчинська.

Перевізники наголошують, що Бешлей передає маршрути по “договорняку”, а не на основі конкурсу. Про це на пресконференції заявив голова громадського формування "Центр захисту" Роман Хобзей.

“Останнім часом виникають непорозуміння між перевізниками та депаратментом ЖКГ. До маршрутів допускаються перевізників, які не сплачують коштів до бюджету. Крім того відсторонюють перевізників від маршрутів і їх не попереджають, як це зазначається у законодавстві, за три місяці”, - заявив Роман Хобзей.

А підприємець, який наразі обслуговує Калічанку, не має жодної офіційно працевлаштованої особи і не звітує перед податковою протягом 16 місяців, йшлося на зібранні в міськраді.

Також перевізники незадоволені, що всі маршрути обслуговуються на тимчасових умовах. Хоча за законодавством це може тривати не більше трьох місяців.

Директора департаменту ЖКГ Володимира Бешлея у корупційних схемах звинуватила директор фірми перевізника “Багіра” Павліна Храпчинська. Її нещодавно усунули через скарги мешканців з проблемного маршруту №10, 10А.

“Перевізник, який прийшов на маршрут №10, 10А працював на пільгових маршрутах №36, 37. Він отримав кошти з місцевого бюджету впродовж півроку, які були розраховані на рік. Після цього залишив цей маршрут і його перекинули на маршрут №10, 10А”, - обурювалася Павліна Храпчинська.

Павліна Храпчинська запевняє, що за маршрутом №10, 10А не шкодує, але водночас дуже ретельно стежить за діяльністю нового перевізника. Мовляв таким чином хоче, щоби перевізник працював чесно.

“Передача маршрута має бути лише на конкурсних засадах. А зараз приватний підприємець, який прийшов на ринок, не має жодної особи оформленої, не звітує перед податковою 16 місяців. І тільки на моє звернення до ДФС, до інспекції з праці, до інспекції з безпеки транспорту було відреаговано і внесено у систему дев’ять осіб. А у підприємця працює 30 водіїв”, - розповіла пані Храпчинська.

Щоправда, до того, як перевізника не змінили на маршруті, який обслуговувала фірма “Багіра”, пані Храпчинська не цікавилася роботою перевізника. Хоча він займається перевезенням майже півтора роки.

На запитання, чому перевізники не переймаються тим, що район Калічанки, де живе п’ять тисяч людей, залишиться без маршруток, пані Павліна зазначила, що дуже хоча, аби ця проблема була вирішена і лише завдяки здоровій конкуренції.

“Я вмію боротися, я не боюся, я сплачу податки, я показую офіційну зарплату. Не хочу повертатися на маршрут, але хочу, щоби все було зроблено законно”, - запевнила Павліна Храпчинська.

Про це пише https://molbuk.ua/.

Нагадаємо, у Чернівцях департамент житлово-комунального господарства змінив перевізника на автобусних маршрутах №10 та 10А.

Про це директор департаменту Володимир Бешлей повідомив на своїй Facebook-сторінці.

Він зазначив, що перевізника змінено від сьогодні, 2 жовтня.

"Департаментом ЖКГ не продовжено договір з перевізником ПП "Багіра" у зв’язку із неякісним наданням послуг та численними скаргами мешканців мікрорайону "Калічанка" на цього перевізника", – написав посадовець.

"Натомість укладено тимчасовий договір із підприємцем Бойко О.Ю. , який має забезпечити рух двох автобусів на маршруті №10 та двох - на №10А згідно погоджених розкладів руху", – повідомив Бешлей.

Також чиновник повідомив, що від сьогодні відновлено рух маршрутного автобуса №42.

Водночас Володимир Бешлей опублікував тимчасовий розклад руху автобусів на маршрутах №10, 10А та 42.

Бешлей змінив перевізника на двох проблемних автобусних маршрутах
Бешлей змінив перевізника на двох проблемних автобусних маршрутах
Бешлей змінив перевізника на двох проблемних автобусних маршрутах

Джерело: ТВА 

1