Багаторічна діяльність облгазів завдала державі збитків на суму майже півтора млрд грн, - слідство

Багаторічна діяльність облгазів завдала державі збитків на суму майже півтора млрд грн, - слідство

25.05.2022, 20:09

Печерський суд Києва передав в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, 26 регіональних операторів газорозподільчих систем. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Слідчий суддя Печерського суду Києва передав в управління АРМА арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем за клопотанням Державного бюро розслідувань.

«Відтепер держава контролюватиме постачання споживачам природного газу. Це є надважливим питанням національної безпеки, особливо в умовах російської агресії», – йдеться у повідомленні пресслужби.

Наразі невідомо, чи є у переліку чернівецький оператор газорозподільчих систем. Очікуємо на офіційну заяву від головного офісу компанії.


Як раніше повідомлялось, оператори ГРМ в судах всіх інстанцій вже неодноразово довели, що договори на користування мережами є правочинними, а самі компанії не мали вносити плату за газорозподільні мережі, адже такі кошти на були передбачені в тарифі на розподіл газу, який затверджує НКРЕКП. П’ять аналогічних справ, в яких заступник Генерального прокурора намагався стягнути начебто завдані збитки з Операторів ГРМ в 2018 році були програні. Всі справи пройшли перевірку Верховним Судом і Генеральній прокуратурі було відмовлено в задоволені клопотань.

Попри це у червні минулого року Державне бюро розслідувань заявило, що викрило масштабну схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості газорозподільних систем у користування приватним операторам. Багаторічна протиправна діяльність, наполягають слідчі, начебто завдала державі збитків на суму 1,488 млрд грн.

Судячи з усього, оператори газорозподілу будуть знову оскаржувати усі претензії.

Операторів газорозподільних мереж або так званих облгазів в Україні налічується понад 40.

Повний текст читайте тут: https://m.glavcom.ua/economics/finances/vidteper-derzhava-kontroljuvatime-postachannja-gazu-spozhivacham-visnovok-sudu-848197.html 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua 

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів. 

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених ними потреб). 

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1