«Бачити рідне…» можна на виставці фотохудожника Михайла Михалатюка у Чернівцях

«Бачити рідне…» можна на виставці фотохудожника Михайла Михалатюка у Чернівцях

13.02.2017, 12:07

Цікаву й довгоочікувану буковинськими шанувальниками фотомистецтва виставку було презентовано цього тижня в Чернівецькому художньому музеї. І завдячувати за це ми маємо керівництву Чернівецького обласного відділення Національної спілки фотохудожників України: через стан здоров’я автора представлених робіт Михайла Михалатюка на відкритті виставки не було, але активісти ЧОО НСФХУ на чолі з Тарасом Перуном зробили все можливе для того, щоби воно таки відбулося.

 Виставка «Бачити рідне…» Михайла Михалатюка – це 72 кольорові та чорно-білі фотографії, зняті автором в Чернівцях і околицях міста протягом кількох останніх років. На них відвідувачі експозиції можуть побачити міські й природні пейзажі, жанрові та вуличні сцени, портрети земляків-буковинців, буденні ситуації – все те, чим митець живе і що для нього є близьким і важливим. Своїм баченням оточуючого світу він і ділиться з глядачем.

Михайло Михалатюк - Почесний член Національної Спілки фотохудожників України. Він народився 4 лютого 1941 року в м. Чернівці. У 1959 році закінчив Чернівецьке художньо-ремісниче училище. Згодом, у середині 70-х років митець навчався на заочному відділенні народного університету мистецтв у м. Москва.

Фотографією пан Михайло займається з дитинства, а саме - з 1949 року. Першими місцями його роботи за фахом стала робота фотохудожником на рекламному комбінаті, а також посада фотокореспондента чернівецької щотижневої газети «Молодий буковинець». Пізніше Михайло Михалатюк працював старшим інженером кінофотогрупи міністерства легкої промисловості УРСР в м. Київ, помічником кінооператора кіностудії ім. Олександра Довженка. 

Автор виставки «Бачити рідне…» є учасником більше 40-а персональних та групових фотовиставок в Україні, Чехії, Словаччині, Польщі, Румунії. Фотографії  Михалатюка зберігаються в фондах Чернівецького краєзнавчого музею, Чернівецької державної філармонії, кіностудії ім. О. Довженка, а також в садибах-музеях Івана Миколайчука та Назарія Яремчука, приватних колекціях України, Канади, Австрії та інших країн.

Триватиме виставка Михайла Михалатюка до 27 лютого у виставковій залі Чернівецького художнього музею, тому радив би справжнім поціновувачам художнього фото не баритися й обов’язково її відвідати.

АЛЬБЕРТ КОМАРІ

1