Азаров покарає Папієва, якщо працівникам 'Арго' не повернуть борги по зарплаті?

Азаров покарає Папієва, якщо працівникам "Арго" не повернуть борги по зарплаті?

29.12.2012, 14:02

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що заборгованість по зарплаті для всіх працівників бюджетної сфери повинна бути погашена до Нового року. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

 "В останній місяць я отримував різні повідомлення і про затримки зарплати, і про порушення в роботі житлово-комунальних служб. На сьогодні я можу сказати, що всі області в повному обсязі отримали необхідні фінансові ресурси, і до Нового року жоден працівник в бюджетній сфері не повинен мати заборгованості по зарплаті", - цитує Азарова кореспондент www.buknews.com.ua.

Крім того, прем'єр-міністр зазначив, що він чекаю інформації, якщо де-небудь ситуація із боргами не виправлена, то винні посадові особи будуть покарані.

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня Державна казначейська служба України перерахувала місцевим бюджетам в повному обсязі додаткові кошти, виділені Кабміном на ліквідацію затримок із своєчасною виплатою заробітної плати бюджетникам.

18 грудня, нагадаємо, у селі Атаки Хотинського району Чернівецької області, неподалік мосту через річку Дністер, працівники підприємства «Арго» перекрили міжнародну автотрасу, вимагаючи виплати боргів із зарплати. Близько 60 мешканців Хотинщини і сусідньої Хмельницької області, які працювали на «Арго», постійно ходили по пішохідному переходу і не давали транспорту проїхати. Люди вимагають розрахуватися з ними за роботу за рік – підприємство не працює, але борг із зарплати становить близько 10 млн грн, кажуть пікетувальники. Водночас, через різні юридично-бюрократичні махінації до офіційної статистики про стан заборгованості із зарплат на Буковинці ця сума не потрапляє.  За словами банкірів, свого часу працівники "Арго" написали заяви, що позичають свою зарплату адміністрації підприємства, тому по документах як зарплатний борг вона не проходить. А кошти, які з'являються на рахунках заводу, йдуть не на першочергове погашення боргу по зарплаті, як того вимагає закон, а на інші потреби.

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, який 18 грудня прибув на місце протесту, вмовив 60 працівників заводу розблокувати рух транспорту на мості і впритул занятися вирішенням їхніх проблем - звести конфлікуючі сторони та представників банку, у якого під заставою знаходиться майно підприємства.

Як повідомила www.buknews.com.ua заступник начальника головного управління статистики Г.І.Петрова, станом на 1 грудня п.р. загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати працівникам області становила 44,8 тис.грн. Вся сума боргу припадала на економічно активні підприємства. Серед областей України сума заборгованості із виплати заробітної плати працівникам Чернівецької області є найменша (загальна сума боргу по Україні – 950,5 млн.грн.). Загалом обсяг невиплаченої заробітної плати по області на 1 грудня п.р. становив 0,01% фонду оплати праці, нарахованого за листопад п.р. (по Україні 2,9%).

1