Азаров посварився з міністрами через Дністровську ГАЕС

Азаров посварився з міністрами через Дністровську ГАЕС

05.08.2012, 00:15

"Якби вибори відбувалися на місяць пізніше, то результати партії влади були б значно скромніші, ніж найпесимістичніші з нинішніх прогнозів Андрія Клюєва. Як пише у матеріалі "Абітурієнти парламенту"  Юлія Мостова («Дзеркало тижня. Україна» №26), - на останньому засіданні Кабінету міністрів, під час розмови на дуже підвищених тонах, прем’єр-міністр запропонував міністрові фінансів написати заяву про відставку. Все почалося з того, що Микола Азаров зажадав від міністра виділити мільярдний кредит «Укренерго» — на добудову Дністровської ГАЕС. Держбанки, на думку прем’єра, мали його виділити під дев’ять відсотків річних. Колобов підхопився й повідомив, що державні банки, по-перше, вже надали тільки на потреби НАК 45 мільярдів; а по-друге, при мінімальній ставці держпозики 12 відсотків річних виділити мільярд можливо не менше ніж під 16 відсотків. 

Тігіпко заявив, що при збереженні діючої ставки рефінансування і ставок кредитів для бізнесу в економіці настане колапс. Порошенко підкреслив відчутне падіння доходів від експорту, викликане, крім іншого, 20-відсотковим зниженням цін на метал. В уряді урізали безліч програм — усе в ім’я виконання передвиборного «соціального пакета президента». Серйозні проблеми в економіці неминучі. Але, швидше за все, стануться вони вже після виборів... І більшість представників партії влади, як Скарлетт О’Хара, мають намір подумати про це завтра. Тепер вони думають про інше".

Джерело: dt.ua

Нагадаємо, що  минулого тижня відбулося засідання оперативного штабу з будівництва першої черги Дністровської ГАЕС. Його учасники оглянули верхню водойму ГАЕС, підземний комплекс та водовідводи, комплексний розподільчий прилад, шахти першого та другого гідроагрегатів та спостерігали за черговим запуском першого гідроагрегату. Вже зараз потужність одного гідроагрегату цієї ГАЕС рівносильна потужності Каховської електростанції. Підбиваючи підсумки засідання оперативного штабу, генеральний директор ПАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота сказав, що роботи на Дністровській ГАЕС йдуть згідно з графіком. Він висловив задоволення організацією будівельних робіт на верхній водоймі та повідомив, що при збереженні темпів, роботи будуть завершені вже восени цього року. Другий гідроагрегат Дністровської ГАЕС планується запустити у 2013 році. Після запуску третього гідроагрегату Дністровської ГАЕС у 2014 році, вона стане найбільшою у Європі гідроакумулюючою електростанцією, а після запуску усіх семи – найбільшою у світі.

1