'Автомайдан Чернівці' звинуватив у корупції одного з керівників ДСНС Буковини

"Автомайдан Чернівці" звинуватив у корупції одного з керівників ДСНС Буковини

23.04.2015, 23:25

Активісти "Автомайдану Чернівці" звинуватили першого заступника начальника управління ДСНС в Чернівецькій області Миколу Ялового у корупції.

Про це йдеться у відповідному листі організації, який надійшов на редакційну адресу BukNEWS.

У своєму листі "Автомайдан" зазначає, що згідно інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Микола Яловий та його дружина є власниками одразу декількох квартир – однієї у Чернівцях та двох у Львові. 

"Проте це зовсім не заважає Галині Яловій жити у службовому помешканні на вул. Хотинській. І це в той час, коли молоді спеціалісти служби цивільного захисту витрачають більше половини своєї зарплатні на те, щоби винаймати житло у Чернівцях та сплачувати за компослуги", - йдеться у листі.

"Громадські активісти ГО "Автомайдан-Чернівці" з достовірних джерел дізналися, що дві квартири та автомобіль Mazda CX 7 Микола Яловий придбав у 2012-2014 роках, тобто тоді, коли перебував на службі у Чернівецькій області. Виникає закономірне питання: чи міг рятівник чесно заробити на квартири та машину за два роки? Відповідь – очевидна", - пишуть активісти.

"Можливо, йому в цьому допомогли корупційні схеми, які донедавна активно використовуються по усій вертикалі влади. Зокрема, ні для кого не секрет, що в Управлінні були запроваджені так звані "відкати" в розмірі 70% від отриманих особовим складом додаткових премій, 50 % від кількості виділених паливно-мастильних матеріалів, куплених за державні кошти. Щоквартально пожежно-рятувальними підрозділами області готівкою поверталися 20% від суми оплат за компослуги, за нібито придбані дрова, що фактично заготовлялись при очищенні придорожніх лісосмуг. Казначеєм в цих питаннях був нинішній заступник начальника Управління, а раніше начальник відділу матеріально-технічного забезпечення Ю.Волошин", - йдеться у листі "Автомайдану Чернівці".

"Окрім того, всі знають, що будь-які кадрові призначення, ротації особового складу, розподіл службового житла проводилися тільки після попередньої оплати та особистого погодження з Е.Братком та М.Яловим. Чи не завдяки забезпеченню безперебійної роботи цього корупційного механізму Микола Яловий отримав таку "винагороду"?", - зазначає громадська організація.

Разом з тим, організація зазначає, що ветерани МНС, ДСНС України, офіцерський склад Управління ДСНС України у Чернівецькій області, Громадська рада при Управлінні та ГО "Автомайдан-Чернівці" не раз зверталися до правоохоронних органів, і до керівництва ДСНС України з цього приводу. 

"Проте, злодій злодія не здасть. Але зараз мова не про це, а про те нахабство, яке проявляють М.Яловий та Ю.Волошин навіть тоді, коли їхня корупційна робота була розкритою", - пишуть у своєму листі активісти.

"Після того, як громадські активісти виявили у власності сім’ї Ялових декілька власних помешкань, Галина Ялова таки написала рапорт на ім’я чоловіка про зняття з квартирного обліку та звільнення службової квартири. При цьому пообіцяла виїхати звідти… впродовж двох років!", - йдеться у листі.

Водночас, зазначається у листі, голова ГО "Автомайдан-Чернівці" Олексій Коломієць вимагає від керівництва Управління ДСНС негайно вжити заходів щодо невідкладного звільнення Миколою та Галиною Яловими службової квартири та зняття її з квартирного обліку, а від працівників прокуратури – належного виконання їхніх обов’язків. 

"Правоохоронці мають згадати, в чому полягає їхня робота. І це не"кришування" корупційних схем, а захист прав і свобод громадян та забезпечення рівності перед законом. Невже більше ніхто не потребує житла, окрім тих, що вже мають три квартири? І правоохоронці, і керівництво служби має над цим задуматись, бо при такому підході до справ вони не довго протримаються на своїх посадах. Народ уже точить корінь корупції", - йдеться у листі громадської організації.

1


КОМЕНТАРІ (3)

КОЛОМІЄЦЬ ПІАРНИЙ КЛОУН І ЗРАДНИК УКРАХНИ. НЕ ПОЗОРЬ БУКОВИНУ ГНИДА

avatar

УДАР

23 квітня 2015 21:13

 Жлоби, та корупціонери, невже прокуратура не бачить??? Думаю, що Язловий так як і Бочковський відкупиться! Влада вся продажна, тим паче прокуратура.

avatar

Віктор

23 квітня 2015 22:22

таки перед местными выборами Коломиец решил пропиариться, прочитал декларацию о доходах которая в свободном доступе. Полтора года как "борятся" с корупцией, а проснулись перед выборами, а таки не красиво. Подтверждающих документов нет, только тетя Соня на привозе расказала не солидно. Аможет и брехня, ой вей.

avatar

мойша

25 квітня 2015 14:10