«Авто-майдан» став на захист чернівецьких медиків

«Авто-майдан» став на захист чернівецьких медиків

27.05.2016, 23:51

Кобевко Ольга Петрівна – досить відома волонтерка в нашому краї, яка за ввесь час воєнних дій на Сході України і справді встигла зробити для воїнів-героїв чимало добра. Минулого року завдяки довірі народу Ользі Петрівні вдалось стати депутатом Чернівецької обласної ради. Все було б дуже добре, якби вона і надалі продовжувала займатись добрими справами, та вже як представник громадськості, доводити своїм обранцям, що вони зробили правильний вибір, підтримавши її. Та пані Ольга чомусь зробила різкий розворот на 180 градусів, і стрімко почала рухатись в зовсім іншому напрямку. Так, ставши членом комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО Ольга Кобевко почала робити такі речі, які не піддаються здоровому глузду.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП "Авто-майдан". 

Перше, за що вона взялась одразу – масове звільнення головних лікарів Чернівецьких обласних клінічних лікарень. Не аргументуючи, чому вона це робить – пані Ольга намагалась «копати» під кожного, хто їй чимось не сподобався.  Швидше всього в ній заграли амбіції майбутнього керівника. Взялась вона в першу чергу за тих лікарів, в яких закінчувався контракт. І це зрозуміло, адже не приходилось шукати причини їх звільнення, так як на питання «чому вони пішли зі своєї посади» досить зручно відповісти «в них закінчився контракт». До того ж пані Ольга приписала собі ці дії як свої особисті досягнення над безвладдям та хаосом, який, з її слів, панує в медицині в нашому краї.

Дана комісія стукала в двері багатьох медичних закладів, і коли їй відчиняли, та привітно зустрівши, намагались розповісти про нинішній стан клінік – вона не давала нікому нічого сказати, і єдине, що робила – безупинно критикувала та фіксувала це на відео. Хіба так повинен працювати член даної комісії? Чому ж вона, знаючи про проблеми медицини, ніколи не навідалась зі своєю командою для того, аби надати допомогу? Критикувати можуть всі, а допомагати на словах і тим більше.

Так, зовсім нещодавно навідалась дана комісія і в Чернівецьку обласну дитячу клінічну лікарню. Те, що вона там зробила в першу чергу – нагрубила всім працівниками мед закладу, а зокрема і головному лікарю Миколі Чепілю, наголосивши на тому, що в палатах є її люди, які будуть доповідати їй про кожен крок будь-якого працівника медичного закладу. Крім того пані Ольга на всю лікарню горланила фразу «Ви тут не царі». Що вона мала на увазі – взагалі не відомо, адже ніхто себе царями тут і не уявляв, бо в лікарні працюють професійні лікарі, які кожного дня віддаються роботі на всі 100%.

Отож Ольга Кобевко одразу приступила до того, що почала критикувати стан лікарні, наголошуючи на тому, що генератор там стоїть дуже дорогий, пральня не працює, а дах над приймальним відділенням інфекційного корпусу протікає. Коли пан Микола намагався дати вичерпну відповідь – Ольга Кобевко його перебивала, та не давала і слова вимовити. Все це дійство знімали на відео, і команда Ольги Петрівни змонтувала його таким чином, щоб пояснення Миколи Чепіля і зовсім на ньому не було.

Михайло Гнатюк, завідувач відділення онкогематології Чернівецької обласної дитячої лікарні, також обурений даним візитом, адже пані Ольга перекрутила його слова, вказавши, що він розповідає про повну відсутність фінансової допомоги від держави, а онко-хворі діти лікуються виключно за рахунок батьків, медпрацівників та благодійників. Крім того вона назвала благодійну організацію (з етичних норм її назва не вказується), яка також входить в число благодійників, та зі слів Михайла Гнатюка вона жодного разу не надавала ніякої допомоги.

А фінансування зі сторони держави лише у поточному, 2016 році складає 6 млн. 327 тис. грн.. І знову брехня, пані Ольго?

Черговий скандал пов'язаний зі старовинною австрійською черепицею, яку демонтували з Чернівецької обласної лікарні, теж виявися піар-ходом. Справа в тому, що пані Ольга звинувачувала лікарів в продажі черепиці, що виявилось неправдою. Як заявив головний лікар Ушаков В. І., вся демонтована плитка знаходиться у дворі лікарні, і нікуди звідси не зникала, тому він  готовий безоплатно передати її в розпорядження місту.

Крім того Ольга Кобевко, навідуючись в медичні заклади, завжди наголошує на тому, що відстоює інтереси воїнів АТО та їхніх сімей. З її слів виходить, що медичне обслуговування героїв, які відстоювали наші інтереси на Сході, а також їхніх сімей – це одна суцільна проблема. Це обурило директора Департаменту охорони здоров’я в Чернівецькій області Оксану Анатоліївну Андрієць. Вона особисто звернулась до Красняна Валерія Івановича, героя-кіборга, керівника Центру допомоги учасникам АТО,  щоб він пояснив їй обґрунтованість звинувачень пані Кобевко з приводу даного питання. Він в свою чергу дав цілком вичерпну відповідь, та зазначив, цитуємо «претензій до медичного обслуговування учасників АТО та їхніх родин немає, а якщо існують якісь моменти, які не задовольняють учасників АТО або членів їхніх сімей, то департамент завжди готовий посприяти вирішенню проблем в позитивному напрямку». Завдяки особисто Оксані Анатоліївні Андрієць багато АТОшників отримували допомогу у вирішенні питань, пов’язаних з медичним обслуговуванням.  Ця людина досить порядна, і на відміну від інших ніколи не афішувала того, що зробила. А зробила вона набагато більше, ніж деякі наші псевдо реформатори – крикуни.

Всі лікарі, які рахують, що дії Ольги Кобевко та членів її комісії по відношенню до медперсоналу лікувальних закладів були некоректними та не відповідали нормам етики медичних працівників, можуть звертатись особисто до юриста Департаменту охорони здоров’я в Чернівецькій області.

Даний матеріал був наданий ПП «АВТО-МАЙДАН» лікарями з їх особистої згоди. Факти, приведені в статті, також були підтверджені ними

1


КОМЕНТАРІ (3)

А шо,пани Андриец боится потерять сладкое место или боится,что Кобевко займет ее место?

avatar

Ольга

27 травня 2016 23:23

А Ви Ольго спочатку навчіться грамотно писати, а потім тявкайте на АНДРІЄЦЬ.Андрієць О.А. надзвичайно прфесійна та порядна людина.

avatar

Валерій

28 травня 2016 15:43

Валерий,к вашемусведению,ваша же неграмотность сыграла с вами злую шутку,Андриец по русски,по украински же будет Андрієць.А ві прихлебатель?Или как?В теме,но не в доле,или наоборот???)))))))))))))))

 

avatar

Ольга Валерию

28 травня 2016 16:13