«Авто-майдан» провів Чемпіонат Чернівецької області із пауерліфтингу під гаслом «Ні наркотикам»!

«Авто-майдан» провів Чемпіонат Чернівецької області із пауерліфтингу під гаслом «Ні наркотикам»!

18.04.2016, 20:57

16-17 квітня 2016 року за адресою м. Чернівці, вул. О. Гузар, 2 пройшов  відкритий Чемпіонат Чернівецької області із класичного  пауерліфтингу  класичного та жиму лежачи.  Спортивні змагання проходили під гаслом громадського проекту  «Ні наркотикам», ініціатором якого є Чернівецька обласна організація політичної партії «АВТО-МАЙДАН» , яка вже третій місяць впроваджує даний проект в життя нашого міста.

В спортивному заході прийняли участь 110 спортсменів. Вік найменших – 12 років, найстарших – за 40.

Боротьба була напруженою та цікавою. Особливо відзначились двоє найменших учасників змагань – а саме Гріндей Олександра, 07. 01. 2005 р.н., яка при особистій вазі 39,4 кг вижала лежачи штангу вагою 27,5 кг., та Дерів Віталій, 17.04.2006 р.н., в.к. – 49 кг., котрий вижав штангу лежачи вагою 32,5 кг.

Маленькі спортсмени виступали під наглядом своїх батьків, котрі до того ж є і їхніми тренерами.

Діти отримали від президента ФПЧО Сергія Качмарського кубки та нагороди. Як наголосив сам Сергій – у дітей повинен бути стимул і надалі займатись спортом, та здобувати нові вершини .

Отож максимальну вагу, яку зафіксували судді на змаганнях, підняли Унгурян Дмитро, в.к – 93 кг., (250 кг. В присіданні зі штангою), Пронін Олександр (МСМК) в.к – 120+ (жим штанги лежачи – 200 кг.) та Тищенко Олександр (МС) в.к - 93 (тяга штанги стоячи – 282 кг.)

Крім того визнались кращі спортсмени по коефіцієнту Уілкса були: Кучерівський Валентин, юнаки в.к. – 74, Московчук Михайло, юніори, в.к. – 93 кг., Гангур Денис, юніори, в.к. – 93, Мацюк Андрій, чоловіки, в.к. – 105, Тищенко Олександр, чоловіки, в.к. -93 кг. Всі вони, окрім нагород, отримали і кубки за хороший результат на змаганнях.

Нормативи кандидатів в майстри спорту виконали Унгурян Дмитро, Єлісеєв Олександр, Крижанівський Андрів, Кучерівський Валентин.

Також на змаганнях був присутнім начальник відділу протидії наркозлочинності національної поліції України Олександр Божек, котрий вручив кубок Пернай Тарасу за золото, котре він здобув в жимі лежачи, (142,5 кг.)

До того ж пан Олександр виступив із промовою перед спортсменами, та розповів, що наркотики – це дорога в нікуди, а спорт – це прекрасна альтернатива всім згубним звичкам, адже він загартовує як тіло, так і силу волі.

На змаганнях були присутніми і представники спортивного керівництва  Чернівецької області та м. Чернівці Богдан Вітовський та Дмитро Макаренко, які надали високу оцінку рівню проведення змагань.

Сергій Качмарський, президент ФПЧО висловив подяку всьому тренерському складу за те, що вони виховали чемпіонів, а саме Халчевському Е., Чурікову Ю., Крушельницькому В,, Ясенецькому І., Ясенецькому О., Середі В., Лупашко В., Цибі Ю., Найді В., Семенову П.,

Окрема подяка двом суддям Ізосімову Сергію (СМК) та Ізосімовій Ірині (суддя національної категорії) за те, що вони надали урок суддівства вищого класу та передали свій досвід іншим. Разом із ними ми виховаємо ще не одного чемпіона України, а можливо і Європи.

 Також висловлюється подяка постійним спонсорам змагань, а саме ГО «Чернівці – місто майбутнього», головою якої є депутат Чернівецької міської ради Ромео Скрипа, торговій марці «Aplot» керівником якої є Ключук Микола, ПП «Чоботарь» (хлібобулочні та кондитерські вироби) та її директору В. Чоботарю, торговій марці «Валя Кузьмінська», будівельні компанії «МПА Україна» керівником якої є Тургай Челебі, та директору ресторану «Сохо» Роберту Кочаку.

«Дякую всім спортсменам, котрі взяли участь у змаганнях, а також їхнім родичам і друзям за підтримку. Бажаю всім здобувати як в спорті, так і в житті тільки перемогу» - наголошує Сергій Качмарський.

1