Аваков: Слідчі МВС вручили Фірташу повістку

Аваков: Слідчі МВС вручили Фірташу повістку

11.11.2015, 01:11

Міністерство внутрішніх справ України вручило бізнесменові Дмитру Фірташу повістку на допит. Про це глава МВС Арсен Аваков повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Вручили. Він звернувся до нас у зв'язку з тим, що у нього є обмеження щодо виїзду", – написав він, при цьому глава МВС не уточнив, коли саме Фірташу вручили повістку і у рамках якого провадження. 

За словами Авакова, щодо Фірташа відкрито два кримінальні провадження, серед яких щодо боргу Ostchem "Нафтогазу" 5,7 мільярда гривень за поставлений газ.

"Друга справа щодо Фірташа, яку ми порушили, більш серйозна, і я не думаю, що там у нас буде прогрес, що нам вдасться примусити їх щось зробити. Мова йде про ті самі легендарні 11 мільярдів кубів газу...Ми порушили провадження, йде слідство", – зазначив глава МВС.

Наразі Дмитро Фірташ не коментував цих заяв Аваков. 

У квітні міліція відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та розкраданням бюджетних коштів із боку посадових осіб групи підприємств Дмитра Фірташа Ostchem. Тоді компанія Group DF Дмитра Фірташа звинувачення МВС у розкраданні її посадовцями державних коштів називала безпідставними.

1