Аудіовізуальний досвід у доповненій реальності, пов'язаний з постаттю Воробкевича, харківської діджитал-художниці презентують у Чернівцях

Аудіовізуальний досвід у доповненій реальності, пов'язаний з постаттю Воробкевича, харківської діджитал-художниці презентують у Чернівцях

11.04.2021, 14:46

12 квітня о 15 год. 45 хв. у Чернівецькому художньому музеї для працівників музею та преси відбудеться закрита презентація роботи художниці VERA DG – аудіовізуальний експірієнс в доповненій реальності пов'язаний з постаттю Воробкевича.

Варто нагадати, що минулого року вперше в Чернівцях технологія VR прогулянки всередині мистецького твору була застосована в художньому музеї. Оригінальне полотно авторства українського художника М. Глущенка «Сінокіс» у віртуальну реальність перенесла та сама AR/VR/WebXR мисткиня Vera DG. Тобто, увазі відвідувачів ЧХМ будуть представлені вже дві роботи харківської діджитал-мисткині.

ГО «Лабораторія культурних досліджень» запросила двох діджитал-митців з Харкова Віру Дегтярьову та Нікіту Худякова. Вони тиждень працювали в чернівецьких музеях (художньому та краєзнавчому) над переосмисленням експонатів завдяки технологіям доданої та віртуальної реальності. Це унікальна для Чернівців можливість, адже роботи цих митців залишаться у музеях, а відвідувачі зможуть отримати новий імерсивний досвід від музейних експонатів.

Проєкт VRArt Incubator відбувається за підтримки HBCE Grant Program та IM Swedish Development Partner.

На фото Nikita Hudyakov та Verun'ja Dg приїхали до Чернівців, аби перетворити експонати художнього та краєзнавчого музеїв на витвір xR мистецтва.

1