Арсеній Яценюк у Варшаві - представникам ЄС: Наш успіх - це ваш успіх. Наша поразка - це ваша катастрофа (відео)

Арсеній Яценюк у Варшаві - представникам ЄС: Наш успіх - це ваш успіх. Наша поразка - це ваша катастрофа (відео)

17.03.2018, 09:45

“Коли ми об’єднані, коли ми віддані й тримаємося цінностей, а не цін - ми можемо перемогти. Це єдиний шлях. Боротися до кінця за те, у що ми віримо і що правильно. Не розігрувати жодних трюків, не укладати підкилимних домовленостей, не шукати жодних виправдань, щоб не підтримувати Україну. Ви не просто боретеся за нас - ви боретеся за себе“, - наголосив лідер партії “Народний фронт» Арсеній Яценюк під час Міжнародної конференції «Революція, війна та її наслідки“ у Варшаві 16 березня.

Арсеній Яценюк нагадав слова, начебто для президента Путіна двері у вільному світі зачинені. Проте, підкреслив він, “усі розмовляють з Путіним, усі зустрічаються з Путіним, усі в тісному контакті з Путіним”: “Хіба є якась ізоляція, реальна, сильна ізоляція Путіна? Ні”.

Путін намагається подати себе як дуже сильного лідера, підкреслив Арсеній Яценюк: “Будьмо відверті - важливо не недооцінювати ворога. У нього добре виходить. Він атакує нас, він атакує вас, він принижує вільний світ, світових лідерів. Ви нормально це сприймаєте?” - звернувся він до присутніх представників ЄС.

“Тож необхідні узгоджені та дуже сильні дії”, - наголосив він: “Без сумніву, санкції важливі. Але 2006 року світ застосував санкції проти Північної Кореї. А сьогодні Північна Корея має балістичні ракети, які з легкістю можуть долетіти до території США. Хіба не маємо винести з цього уроки?”

Арсеній Яценюк підкреслив небезпеку “дивних суперечливих сигналів”: “Хто досягне успіху в цьому хаотичному світі? Такі люди, як президент Путін чи лідер Північної Кореї Кім чен Ин”.

“Для нас важливо усвідомити: коли ми об’єднані, коли ми віддані й тримаємося цінностей, а не цін - ми можемо перемогти. Це єдиний шлях. Боротися до кінця за те, у що ми віримо і що правильно. Не розігрувати жодних трюків, не укладати підкилимних домовленостей, не шукати жодних виправдань, щоб не підтримувати Україну”, - зазначив лідер “Народного фронту”.

“Наш успіх - це ваш успіх. Наша поразка - це ваша катастрофа. Ви не просто боретеся за нас - ви боретеся за себе”, - сказав Арсеній Яценюк.

Більше фото - ТУТ

 

Арсеній Яценюк у Варшаві: Безпека вільного світу під загрозою з боку Росії імені Путіна. Відповідь на це - розширення НАТО (відео)

Зараз йдеться про загрозу безпеці й взагалі існуванню вільного світу як такого: “Цю загрозу уособлює Росія імені президента Володимира Путіна. Повинні бути, в першу чергу, безпекові відповіді. Наша спільна безпека – це розширення НАТО”, - наголосив лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк під час Міжнародної конференції “Революція, війна та її наслідки” 16 березня у Варшаві.

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз йдеться про загрозу безпеці і взагалі існуванню вільного світу як такого: “Цю загрозу уособлює Росія імені президента Володимира Путіна. У першу чергу мова йде про загрозу з боку Російської Федерації для нас як для України, для нас як для майбутнього члена Європейського Союзу, для нас як для Європи і вільного світу”.

Лідер “Народного фронту" нагадав про заяви Путіна, начебто це не його “зелені чоловічки” захопили Крим, щоправда згодом в інтерв'ю заявив, що особисто планував операцію по порушенню міжнародного статуту Організації Об'єднаних Націй і територіальної цілісності України: “Він зізнався у вчиненні кримінального злочину проти української державності”. Так само, підкреслив Арсеній Яценюк, Путін заявляв, начебто не його зброя збила МН-17, а зараз говорить, “що це не російська шпигунська система вчинила підтримуване державою вбивство у Солсбері”.

Він відзначив роль Президента Франції Фансуа Олланда і Канцлера Німеччини Ангели Меркель у підписанні Мінських домовленостей: “Мінськ” - це була угода про припинення вогню і про зупинку наступу російської армії. “Мінськ” - це були добрі наміри з нашого боку, щоб врегулювати цю ситуацію політико-дипломатичними кроками”.

“Мінськ” не відбувся з однієї причини – цього не хоче Путін. Він майстер у вчиненні різного роду заморожених конфліктів. Чим більше їх, чим більше хаосу, - а він майстер хаосу - тим слабкіший вільний світ”, - підкреслив лідер “Народного фронту”.

З боку вільного світу, підкреслив він, необхідні, в першу чергу, безпекові відповіді: “Наша спільна безпека – це розширення не тільки Європейського Союзу, а й розширення НАТО”.

Лідер “Народного фронту” нагадав, що Україна не отримала в 2008 році План дій щодо членства в НАТО: “А потім ми всі заплатили надто багато за це - російською агресією в Грузії і російською агресією в Україні. Тому (необхідне) розширення НАТО і посилення безпеки, а наша сила дасть можливість  дипломатам бути також сильнішими”.

Міжнародна конференція “Революція, війна та її наслідки», що проходить у Варшаві, присвячена подіям в Україні з 2014 року, незаконній анексії Криму і російській агресії на Донбасі та їхніх наслідків для України та Європи, питанням інформаційних воєн та гібридної агресії. У конференції беруть участь  45-й Президент Франції Франсуа Олланд, Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, відомі українські та європейські діячі.

Більше фото - ТУТ

 
Арсеній Яценюк у Варшаві: “Північний потік-2” поставить Європу в повну залежність від компанії, якою керує Кремль і персонально Путін (відео)

 “Північний потік-2” - це антиукраїнський, антипольський, антисловацький і антиєвропейський проект. Як можна підтримувати проект, за яким Росія захоплює енергетичний ринок Європейського Союзу?” - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час Міжнародної конференції «Революція, війна та її наслідки» у Варшаві 16 березня.

Лідер “Народного фронту” наголосив на необхідності кроків задля енергетичної безпеки: “Тут так само постає питання єдності в Європейському Союзі: що перше – бізнес, економіка чи все-таки цінності. І не тільки цінності, але й усвідомлення власних енергетичних викликів для країн-членів ЄС”.

Він підкреслив, що «Північний потік-2», - це антиукраїнський, антипольський, антисловацький і антиєвропейський проект: “Як можна підтримувати проект, за яким Росія захоплює енергетичний ринок Європейського Союзу? Як можна підтримувати проект, за яким російський «Газпром», який не виконує рішення Стокгольмського арбітражу, виграного Україною, і просто відключає тиск газу в українській трубі, щоб Україна не справилася з транзитом газу до Європейського Союзу? Але Україна справилася. Як можна підтримувати проект, який позбавляє громадян України 3 мільярдів доларів на рік?”

“Як можна підтримувати проект, який повністю ставить Європу в залежність від однієї політичної компанії, якою керує не (голова правління “Газпрому") Міллер, а Кремль і персонально Путін. Яка продає не газ, а яка має енергетичну зброю?” - сказав він.

“Ми з нашими польськими друзями єдині в тому, що цей проект повинен бути зупинений. І ми покладаємося на наших європейських партнерів, на ЄС і Європейську Комісію в прийнятті правильного рішення. Правильного рішення для наших країн, для наших народів і для нашого майбутнього”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Міжнародна конференція «Революція, війна та її наслідки», що проходить у Варшаві, присвячена подіям в Україні з 2014 року, незаконній анексії Криму і російській агресії на Донбасі та їхніх наслідків для України та Європи, питанням інформаційних воєн та гібридної агресії. У конференції беруть участь  45-й Президент Франції Франсуа Олланд, Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, відомі українські та європейські діячі.

Більше фото - ТУТ

 

Арсеній Яценюк у Варшаві: Дискусії, які намагаються “заговорити” питання Криму, мають якнайшвидше припинитися
 
 Лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк очікує від вільного світу заяви щодо засудження незаконних російських виборів, що відбуватимуться на українській території - в  Криму: “Це має повпливати на двосторонні та багатосторонні відносини між Росією та Західним світом”, - підкреслив лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк в інтерв’ю польським журналістам під час Міжнародної конференції “Революція, війна та її наслідки” у Варшаві 16 березня.

Арсеній Яценюк наголосив, що 18 березня відбудуться вибори в Росії, і Путін буде “не ще раз вибраний, а перепризначений”. Він підкреслив, що ці російські вибори будуть проходити на українській території - в Криму.

“Очікую від вільного світу на потужні заяви щодо засудження незаконних російських виборів.  Це має повпливати на двосторонні та багатосторонні відносини між Росією та Західним світом”, - підкреслив лідер “Народного фронту”.

За його словами, єдиний варіант, який є на порядку денному, - розширити санкції проти Росії. Арсеній Яценюк нагадав, що запропонував американським та європейським партнерам об'єднати санкції проти Росії в зв'язку з незаконною анексією Криму з санкціями через російську агресію на Донбасі.

Арсеній Яценюк зазначив, що існує думка, ніби питання Криму - це окреме питання: “Росія незаконно анексувала Крим”, - наголосив він, підкресливши, що дискусії, які “намагаються якимось чином “заговорити” питання Криму, мають припинитися якомога швидше”. 

Більше фото - ТУТ

Арсеній Яценюк у Варшаві про українсько-польські відносини: Не можемо жити тільки історією. Маємо жити майбутнім, і творити це майбутнє (фото, відео)

 "Переконаний, що ми знайдемо в собі внутрішні сили, аби продемонструвати всім, в тому числі і Росії, що ми сильні й мудрі, і нікому не дамо розколоти українсько-польську єдність”, - підкреслив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час Міжнародної конференції «Революція, війна та її наслідки» у Варшаві 16 березня.

Він зазначив, що зараз відносини між Україною і Польщею перебувають “не в найкращій формі”: “Це неприпустимо. Тому що ми не просто сусіди, ми не просто близькі - ми ті країни і народи, які пережили дуже багато в минулому і які мають робити все для майбутнього”.

“Розумію необхідність історичного діалогу. Тільки ми не можемо жити тільки історією. Ми повинні навчитися творити історію і жити майбутнім, і творити це майбутнє”, - підкреслив лідер “Народного фронту”.

“Тому я переконаний, що ми знайдемо в собі внутрішні сили, щоб продемонструвати всім, в тому числі і Росії, яка тільки аплодує від напруження між Україною і Польщею, що ми сильні й мудрі, і ми нікому не дамо розколоти українсько-польську єдність”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Міжнародна конференція «Революція, війна та її наслідки», що проходить у Варшаві, присвячена подіям в Україні з 2014 року, незаконній анексії Криму і російській агресії на Донбасі та їхніх наслідків для України та Європи, питанням інформаційних воєн та гібридної агресії. У конференції беруть участь  45-й Президент Франції Франсуа Олланд, Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, відомі українські та європейські діячі.


Джерело: http://nfront.org.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святослав Шевчук у Варшаві: спитайте в Яценюка, як позбавитися залежності від російського газу

Репортаж Сегодня: Объединиться в борьбе против Кремля призвал Арсений Яценюк. (Телеканал Україна). 

Строительство газопровода «Северный поток-2» в обход Украины лидер Народного Фронта назвал реальной угрозой энергетической безопасности Европы. И призвал страны ЕС бойкотировать проект. Что еще обсуждали Егор Логинов знает. 

1