Арсеній Яценюк назвав червоні лінії для переможця президентських виборів

Арсеній Яценюк назвав червоні лінії для переможця президентських виборів

11.04.2019, 14:23

"Системні політики не знайшли на даному етапі відповіді на зміну системи. Я – за відновлення політичного лідерства. Я – за формулювання і за захист позиції. За те, щоб у своїй боротьбі доводити свою правоту. А не йти по шляху популізму і солодких обіцянок", - заявив лідер партії "Народний фронт", засновник Фонду "Відкрий Україну" Арсеній Яценюк, відкриваючи 12-й Київський Безпековий Форум.

Арсеній Яценюк підкреслив, що 2019-й – це рік викликів і вибору: "В Україні проходять вибори Президента країни. І ми очікуємо, що в другому турі буде оголошений переможець, і ці вибори будуть такі самі демократичні, як і в першому турі".

Крім того, після осінніх виборів до Верховної Ради України в парламенті буде нова коаліція, буде формуватися Кабінет Міністрів: "Вибори до парламенту не менш важливі, ніж вибори Президента України".

Також невдовзі відбуватимуться вибори до Європейського парламенту, після чого буде сформована нова більшість та призначена нова Європейська комісія, "що буде мати безпосередній вплив і на Україну в тому числі".

Арсеній Яценюк підкреслив, що з сучасних політичних процесів можна уже зробити кілька висновків: "Вважаю, що системні політики не знайшли на даному етапі відповіді на зміну системи. Ми не готові до цих нових викликів. Ми повинні відверто визнати, що така неготовність, коли ми йдемо на крок позаду змін у світі, нових технологій, нових підходів, - приводить до суттєвих змін не тільки політичного, але й ідеологічного ландшафту".

Треба зробити висновки і зі сторічної історії, адже саме цьогоріч - століття Соборності України: "Україна була об'єднана, але внаслідок роз'єднання всередині держави, відсутності політичної волі, російської агресії проти тодішньої України і невизначеності Заходу Україна втратила свою державність. Внаслідок цього російський більшовизм сформував імперію зла, що розпочала репресії і диктатуру. Імперія зла так само провокувала протистояння в світі й Другу світову війну, де Сталін і Гітлер підписували таємні пакти і меморандуми".

"Висновок - треба вміти займати політичне лідерство. Треба вміти говорити неприємні речі. Треба мати позицію й навчитися її захищати цю позицію. Треба мати цінності. Ніколи не можна слідувати тому, що хочуть почути. Завжди треба слідувати тому, в що ти віриш і чого хочеш досягнути. І знайти в собі сили переконати. Так, у новій формі, новими методами, новими  технологіями, - але з внутрішніми переконаннями, внутрішньою волею і внутрішньою силою".

Перед державою стоять ті самі виклики, які стояли сто років тому: "А перед нами як перед політиками стоять абсолютно нові виклики", - наголосив він.

"Або ми підемо в хвилю популізму і демагогії, або ми будемо стояти на своїх цінностях і будемо знати і вміти, як переконати громадян в правильності цього вибору. Це складний, але правильний шлях", - наголосив лідер "Народного фронту".

"Я – за відновлення політичного лідерства. Я – за формулювання і за захист позиції. Я за те, щоб у своїй боротьбі доводити свою правоту. А не йти по шляху популізму і солодких обіцянок", - сказав Арсеній Яценюк.

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Burbak.

У роботі форму бере участь народний депутат України Максим Бурбак (На основому фото). Репортах з безпекового форуму готують журналісти телекомпанії ТВА. 

- Чернівецька преса на Київському Безпековому форумі. Мало. Більшість Чернівецької преси з сесій міськради не хоче виростати), - прокоментував Максим Бурбак. 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Burbak.

Хто б не став Президентом, його цілі мають співпадати з цілями, які поставив український народ: незалежність, членство в ЄС і НАТО, справедливість, економічний успіх України, - заявив лідер партії “Народний фронт”, засновник Фонду “Відкрий Україну” Арсеній Яценюк, відкриваючи 12-й Київський Безпековий Форум.

Арсеній Яценюк підкреслив, що демократичність виборів Президента України – це не просто вибір українського народу, “це ще й підтвердження того, що Україна є насправді європейською демократичною державою”: “Це стандарт високої якості і справжньої демократії”.

“Ми гідно і достойно пройшли перший тур виборів Президента України. Ми очікуємо, що буде оголошений новий переможець в другому турі. Хто б не став Президентом України, перед ним постануть неймовірні виклики”, - сказав лідер “Народного фронту”.

“Той, хто програє, повинен підтримати нового Президента - в тому випадку, якщо цілі нового Президента співпадають з тими цілями, які поставив український народ”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Щодо цих цілей він наголосив на кількох реперних точках: “Це реперні точки не політичні. Вони ті, які народ України вистраждав. Це реперні точки і цінності, за які народ України бореться”.

“Перше – це незалежність і територіальна цілісність української держави, це її захист і оборона. Друге – це членство України в Європейському Союзі і НАТО”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Третє, на його переконання – “це справедливість у нашій державі”: “Дві українські революції були пов’язані з тим, що був наступ на ключові права і свободи людини і громадянина, на наші почуття гідності і справедливості”.

Четверте, за його словами, – це “економічний успіх України і кожного українця”.

Намагання порушити ці принципи, підкреслив Арсеній Яценюк, - “це червоні лінії, які ми ніколи нікому не дамо перейти”.

“Ми стоїмо на передовій. Наші чоловіки і жінки у військовій формі довели, що вони є нескореними. Допоможіть 42-мільйонній державі довести всьому світу, що демократія – це не слова, Захід – це союзник, а Путін і Росія –  агресор. У цій боротьбі кожен з демократичного світу повинен стояти разом з Україною і кожним українцем”, - звернувся лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк до партнерів із НАТО під час 12-го Київського Безпекового Форуму 11 квітня.

Арсеній Яценюк наголосив, що Україна повинна отримати реальне оборонне озброєння від країн-членів Альянсу. Він звернувся до членів НАТО: “Не бійтесь, ми захищаємо вас, а ви цим захищаєте себе. Дайте нам можливість захистити свою свободу, свою державу, свою країну”.

Лідер “Народного фронту” підкреслив, що Альянс повинен включити Україну до колективної системи безпеки: “Перший етап - на території України повинні бути розміщені військові підрозділи країн-членів НАТО”.

“Це і спільні навчання, це і спільна взаємодія, і чіткий військовий та політичний і дипломатичний сигнал, що Україна іде на шляху до членства в НАТО”, - пояснив він.

“Нам необхідно, щоб Україна стала частиною спільної протиракетної і протиповітряної оборони. Ми будемо так само захищати ваші кордони. І дайте можливість захиститися нам”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Іншої гарантії безпеки для України, ніж членство України в НАТО, просто не існує, підкреслив лідер “Народного фронту”: “Ми зробимо НАТО сильнішим. Ми зробимо Європу безпечнішою. А ви, наші західні друзі і партнери, тільки посилите цим Альянс і власну безпеку”.

Арсеній Яценюк наголосив, що він “категоричний противник будь-яких дискусій про те, що Альянс сьогодні потребує нової форми, що Альянс взагалі необхідно відправити в минуле, і що є якась химерна історія про формування європейської армії, яка без НАТО здатна захистити Європу”: “Це фікція. Це словоблуддя”.

“Альтернативи НАТО немає. Не існує альтернативи сильного взаємозв'язку між Європейським Союзом і Сполученими Штатами. І не просто взаємозв'язку, а найпотужнішого партнерства, яке Європа і США завжди демонстрували і під час, і після Другої світової війни”, - наголосив він.

“Чим сильніші ви - тим сильніші ми. Тому давайте будемо разом сильними. А для цього треба приймати відповідальні політичні рішення”, - підкреслив Арсеній Яценюк, нагадавши, що в 2008 році як Голова парламенту він із тодішнім Президентом і Прем'єр-міністром підписував звернення до НАТО щодо надання Україні плану дій щодо членства: “Пройшло 11 років. Звернення є – плану немає”.

Арсеній Яценюк звернувся до країн-членів Альянсу: “Проявіть політичну волю. Проявіть рішучість. Продемонструйте всьому світу, що ми разом. І ця демонстрація – надати Україні план дій щодо членства в НАТО. Щоби ще одна країна - потужна, сильна, яка довела, що вміє боротися, - стала членом найсильнішого військово-політичного Альянсу, який захищає демократію і свободи. Не бійтесь”.

- Будь-які спроби знайти переговорний майданчик з Володимиром Путіним і Росією з приводу того, щоб він припинив війну, є химерою, якщо такі спроби не підтримані дуже конкретними заходами і методами, дуже жорстким тиском, - сказав Арсеній Яценюк.

Україна повинна отримати реальне оборонне озброєння від країн-членів Заходу. Не бійтесь – ми захищаємо вас, а ви цим захищаєте себе. Дайте нам можливість захистити свою свободу, державу, країну. Ми стоїмо на передовій. Допоможіть 42-мільйонній державі довести всьому світу, що демократія – не слова, Захід – союзник, а Путін і Росія – агресор. 

Цьогорічний Київський Безпековий Форум, що проходить 11-12 квітня, зібрав рекордну кількість учасників – понад 1000. Серед них - високі представники української держави та державного керівництва, дипломатії й експертного середовища із понад 20 країн світу.

Київський Безпековий Форум заснований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" у 2007 році. Відтоді Форум щороку стає платформою для дискусій на високому міжнародному рівні щодо актуальних питань національної безпеки, безпекових питань Чорноморського регіону, Європи та світу.

Джерело: http://nfront.org.ua/

1


КОМЕНТАРІ (4)

Знудило... Блюванув так, як давно не блював. Скільки можна цей непотріб слухати? Кулявлоби - вороги українського народу!!!

avatar

Вибачте!!!

11 квітня 2019 16:02

З цього мат-лу виразно видно, що А.П. дистанціюється від Петра Олексійовича, а вчить Зе бути українцем.

avatar

Антон

11 квітня 2019 22:00

Кролик має засунути язик у дупу і сидіти тихо! Він уже добився свого - він со товаріщами є ніхто і звати їх ніяк! Ганьба зоофілам!!!

avatar

Wolf

12 квітня 2019 16:59

Арсенію треба сидіти тихо та дихати через раз. Він - ганьба не тільки Буковини, але й України!!!

avatar

Wolf

13 квітня 2019 08:02