Арсеній Яценюк: На заяву Групи семи Кремль відповів масованими обстрілами України

Арсеній Яценюк: На заяву Групи семи Кремль відповів масованими обстрілами України

28.05.2017, 16:17

На заяву Групи семи Кремль відповів масованими обстрілами України. Російські війська застосували реактивні системи залпового вогню для цілеспрямованого руйнування важливих об’єктів соціальної інфраструктури Красногорівки. Ворог цілив у школу, лікарню, водогін та інші важливі об’єкти. Постраждало цивільне населення, є поранені серед українських військових.

Це ще одна відповідь на питання, хто реально не виконує Мінськ.

На заклик провідних держав світу відновити мир і стабільність на Донбасі Кремль неприховано і нахабно продемонстрував, що налаштований на подальшу ескалацію воєнного конфлікту і збільшення масштабів гуманітарної кризи.

Нинішній воєнний злочин окупаційних військ доводить необхідність продовження і розширення міжнародних санкцій проти Російської Федерації за збройну агресію проти України.

Арсеній Яценюк 

ДОВІДКОВО:

27 травня політичні лідери Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, США, Франції та Японії, з участю Дональда Туска і глави Єврокомісії Жана-Клода Юнкера ухвалили підсумкову декларацію, в якій була відображена їхня спільна позиція щодо поведінки Москви.

Лідери G7 висловили готовність вжити додаткових заходів проти Росії, якщо в цьому виникне потреба, за втручання у ситуацію в Україні. «Термін дії санкцій чітко пов’язаний з повною реалізацією Росією своїх зобов’язань, відповідно до Мінських [мирних] угод, і повагою до суверенітету України», – мовиться у спільному комюніке.

«З часу останнього саміту G7 у Японії ми так і не побачили нічого, що спонукало б нас змінити наше ставлення до Росії, – заявив 26 травня Дональд Туск, який координує зовнішню політику 28 держав-членів Євросоюзу. – Я звертаюся до лідерів «Групи семи» з пропозицією підтвердити наші попередні рішення».

Він нагадав, що режим санкцій проти Москви вводився скоординовано ЄС і США в 2014 році після анексії Росією Криму та втручання Росії в події на сході України, де майже 10 тисяч людей загинуло в результаті бойових дій між українською армією і проросійськими сепаратистами та російськими військами. Слова Туска пролунали через день після того, як один з найближчих соратників Дональда Трампа – його старший радник з економічної політики Ґері Кон – заявив було, що президент США поки не вирішив, якою буде доля антиросійських санкцій. «Він розглядає різні варіанти», – додав Кон. Утім, вже перебуваючи на Сицилії, він же тепер чітко висловився на користь їхнього продовження: «Ми не скасуємо санкції проти Москви. Можливо, ми обговоримо, чи слід діяти щодо Росії ще суворіше».

Ця невизначеність, вочевидь, збентежила Дональда Туска, який після переговорів з Трампом у Брюсселі на саміті лідерів держав НАТО 25 травня сказав: «Я не впевнений на сто відсотків у тому, що наші позиції збігаються і що у нас єдине бачення того, що робити з Росією. Але якщо говорити про конфлікт в Україні, схоже, ми дотримуємося спільної лінії», - повідоляє https://www.radiosvoboda.org/

Внаслідок обстрілу Красногорівки в неділю вісім місцевих мешканців отримали поранення та травми.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на інформацію спостережної групи української сторони СЦКК.

Також повідомляється, що пошкоджено автомобіль швидкої допомоги, три приватні транспортні засоби.

У штабі підтвердили, що під час обстрілу Красногорівки ворог застосував реактиву систему залпового вогню.

На місці події спеціалісти виявили рештки більше десятка реактивних снарядів.

Водночас губернатор Донеччини Павло Жебрівський повідомив, що внаслідок обстрілу Красногорівки на 50% зруйновано лікарню, розбито дві карети швидкої допомоги і лікарняний автомобіль "Нива".

Через пошкодження водоводу більша частина міста залишились без води. Пошкоджено також міську каналізацію.

Різних ступенів ушкодження, від прямих попадань снарядів, зазнали будинки на 10 вулицях. У приватному секторі близько тридцяти пошкоджень. Інформація уточнюється.

Раніше повідомлялося, що внаслідок обстрілу Красногорівки постраждало 3 місцевих мешканців, пошкоджено лікарню, школу та приватні будинки.

Российско-террористические войска в течение минувших суток, 27 мая, 49 раз обстреляли позиции украинских военных вдоль всей линии разграничения в Донбассе. Несмотря на достигнутые Трехсторонней контактной группой договоренности о прекращении огня с 1 апреля, провокационные обстрелы боевиками позиций сил АТО не прекращаются, ситуация остается сложной. На некоторых участках боевики применяют тяжелое артиллерийское вооружение.

На приморском направлении боевики 24 раза обстреляли позиции сил АТО. Вечером террористы из запрещенных "Минском" артиллерийских систем калибра 122 мм и минометов калибра 82 мм дважды обстреляли опорные пункты бойцов ВСУ вблизи Павлополя. Неподалеку Широкино, Водяного, Лебединского, Чермалыка и Гнутово оккупанты в темное время суток открывали огонь из стрелкового оружия и гранатометов. Севернее, в направлении временно оккупированного Докучаевска, боевики из вооружения БМП и крупнокалиберных пулеметов обстреливали опорные пункты украинских военных под Новотроицким, а с окраин Донецка били из гранатометов различных модификаций по укреплениям сил АТО на подступах к Марьинке.

На донецком направлении оккупанты 16 раз нарушали режим "тишины". После захода солнца под вражеский огонь из артиллерии калибра 122 мм дважды попадали позиции бойцов ВСУ возле Троицкого. По ним было выпущено около 50 снарядов. Также применение террористами запрещенных артиллерийских систем, а именно минометов калибра 120 мм, было зафиксировано в пригороде Авдеевки. Там же боевики применяли минометы калибра 82 мм и пехотное вооружение. Вблизи Зайцево НВФ накрывали огнем из вооружения БМП укрепления украинских военных.

На луганском направлении боевики девять раз открывали огонь по позициям украинских военных. Большинство обстрелов оккупанты осуществляли в темное время суток. Около 22:00 террористы из минометов калибра 120 мм обстреляли Новозвановку и Новоалександровку. Вблизи Крымского террористы били из минометов калибра 82 мм. Под вражеский огонь из стрелкового оружия различных калибров и гранатометов попали Станица Луганская, Донец и Лобачево.

Напомним, накануне боевики 61 раз обстреляли позиции бойцов Вооруженных сил Украины. В штабе зафиксировали 34 вражеских обстрела только на приморском направлении.

12 апреля Трехсторонняя контактная группа во время встречи в Минске подтвердила приверженность достигнутым 29 марта соглашениям. Однако террористы в Донбассе ни единого дня не соблюдали режим "тишины".

Больше читайте здесь: https://zn.ua/ 

Світлина від Арсеній Яценюк.

Світлина від Арсеній Яценюк.

Світлина від Арсеній Яценюк.

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Я в интернете нашол такие фамилии. Порошенко, Парубий, Яценюк, Турчинов, Луценко, Тягныбок, Пашинский, Ярош.

avatar

нуда

28 травня 2017 17:20