Армія в режимі реального часу відслідковує інформацію щодо погодних умов в західних областях України. Затор на ділянці автотраси 'Київ-Чоп' розблокувати не вдається. Люди починають замерзати (відео)

Армія в режимі реального часу відслідковує інформацію щодо погодних умов в західних областях України. Затор на ділянці автотраси "Київ-Чоп" розблокувати не вдається. Люди починають замерзати (відео)

16.12.2012, 21:51

Внаслідок сильних снігопадів, налипання мокрого снігу та ожеледиці вранці 16 грудня 2012 року у західних областях України утворилися снігові затори на дорогах та ускладнено рух автомобільного транспорту.

Збройні Сили України відразу включилися в роботу щодо надання допомоги місцевим органам державної влади у розчищенні доріг та розблокуванні снігових заторів, - повідомили www.buknews.com.ua в Департаменті преси та зв'язків із засобами масової інформації.

– До ліквідації наслідків погодних умов уже залучено 350 військовослужбовців та 30 одиниць важкої інженерної техніки Збройних Сил України. Ще 20 одиниць військової техніки знаходяться у резерві та при виникненні потреби готові негайно вийти на підсилення, – повідомив Міністр оборони України Дмитро Саламатін.

У Міністерстві оборони України та Генеральному штабі Збройних Сил України розгорнуто оперативну групу, яка в режимі реального часу здійснює керівництво визначеними силами і засобами.

Основні зусилля у боротьбі зі стихією зосереджені на розблокуванні снігового затору на трасі Київ – Чоп поблизу населеного пункту Ясинівки Бродівського району Львівської області.

Внаслідок сильного снігопаду та вітру, які спостерігалися у Львівській області протягом останньої доби, на автодорозі “Київ – Чоп” на ділянці “Броди – Ожидів” утворилися перемети загальною протяжністю близько 22 кілометрів, що унеможливило рух транспорту в обох напрямках. У сніговому полоні опинилося більше 100 транспортних засобів. Для розчищення заметів на ділянці автодороги залучили потужну військову техніку.

Від Збройних Сил України на розчищення снігових заносів на ділянці дороги “Броди – Ожидів” задіяно особовий склад і техніку (автомобілі МАЗ-537 і Урал-4320, грейдери, БАТ-2, ІМР-2М) від 24-ї та 51-ї окремих механізованих бригад, Центру забезпечення навчального процесу Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, 233-го загальновійськового полігону, автодорожньої військової частини з міста Дубно.

До розчищення снігових заметів також залучено сили і засоби від 3-го окремого полку армійської авіації, у тому числі роторна машина очищення снігу Д-406 і аеродромна продувочна машина АПА 8353.

Загалом з 11 грудня 2012 року до ліквідації наслідків снігопадів по всій території України було залучено близько 3 тисяч військовослужбовців та 74 одиниці військової техніки.

Станом на 14.00 16 грудня 2012 року в управлінні Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України, Львівському, Івано-Франківському, Тернопільському, Чернівецькому та Хмельницькому обласних військових комісаріатах розгорнуто оперативні групи, які в режимі реального часу відслідковують інформацію щодо погодних умов на теренах 9 західних областей України.

Затор на ділянці автотраси "Київ-Чоп" поки не вдається розблокувати. Люди починають замерзати (відео) 

Водночас, як повідомив начальник прес-центру ГУ МНС України у Львівській області Павло Василенко, Працівникам МНС поки не вдається розчистити ділянку автотраси "Київ-Чоп" між містами Броди і Буськ.

"Ситуація на автодорогах області складна. Снігопад, дощ з льодом утворили на автошляхах крижаний покрив, перетворивши дороги на ковзанки. Через кількакілометрові затори спецтехніка МНС не може поки що ліквідувати заноси", - сказав він.

"Важка снігоочисна техніка МНС працювала всю ніч, відтягували пасажирські автобуси з траси ближче до населених пунктів, де люди можуть зігрітися. Однак, на даний час навіть важка снігоочисна техніки фізично не може розчистити ділянку автотраси "Київ-Чоп" між містами Броди і Буськ, оскільки ця ділянка дороги ускладнена тим, що тут таке географічне розташування, що сильні вітри утворюють протяги і через трасу пролягають метрові снігові перемети. Зараз робиться все можливе, щоб відтягувати транспорт на узбіччя, а потім розчищати і посипати трасу", - зазначив Василенко.

Помічник начальника ГУ МНС України у Львівській області Віталій Туровцев повідомив, що в ніч на неділю працівникам МНС довелося витягувати із снігових переметів автомобіль "швидкої допомоги", який віз вагітну жінку до пологового будинку.

"Швидку вдалося витягти і породіллю доставили до лікарні", - повідомив Туровцев.

Як повідомили УНІАН очевидці подій з траси "Київ-Чоп", "на автотрасі стоять затори автомобілів довжиною по 15 – 30 кілометрів. На АЗС, які розташовані поблизу, люди розкупили майже всі продукти, продається рекордна кількість гарячих напоїв, власники автомобілів заправляються "під зав’язку".

"Значно гірше тим, хто застряг посеред траси у полі і далеко від населених пунктів – в автомобілях закінчується пальне, люди замерзають. А спецтехніки по розчищенню траси та працівників відповідних підрозділів, які мали б забезпечити евакуацію дітей та людей, які почуваються погано, а також дати гарячі напої – наразі немає", - розповіли очевидці.

Разом з тим, народний депутат, голова Львівської обласної організації ВО "Свобода" Ірина Сех заявила, що влада на місцях самоусунулася від проведення рятувальних робіт щодо визволенню із снігового полону людей, в тому числі і пасажирів рейсових автобусів.

"До мене телефонують десятки людей з інформацією про надзвичайні ситуації, які виникли через погодні умови на автодорогах - і не сьогодні, як заявляють у ДАІ, а ще відучора. Зокрема, вчора о 17.30 з міста Броди у Львів виїхав рейсовий автобус, який застряг у снігових заметах і до цього часу (понад 18 годин) стоїть у багатокілометровому заторі біля села Ясенів (Бродівський район). В автобусі 20 пасажирів, з них – більшість діти-студенти, вони вже замерзають, а влада до цього часу не вжила заходів щодо рятування пасажирів цього автобуса. І в такій сніговій пастці сьогодні вночі опинився не один пасажирський автобус", - заявила Сех.

За її словами, вона ще з суботи звертається до органів місцевої влади щодо ситуацій на автошляхах області, її "запевняють, що роблять все можливе для розчищення доріг, звітують, що все робиться, а насправді нічого не роблять".

"Автомобілі стоять у 30-кілометрових заторах, вантажні фури по трасі стоять у 4 – 5 рядів, у снігові замети потрапив маршрутний пасажирський транспорт, а влада до цього часу не забезпечила необхідну техніку, щоб рятували людей, які буквально замерзають у заторах", - заявила Сех.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Сех і тут знайшла на чому піаритися,на біді,стидно,а чим вона допомогла владі,крім того ,що обгадила,як завжди,я думаю що влада сьогодні робить все можливе,тому що люди в біді,і ніхто не буде на людському житті економити!!!!

avatar

украънець

16 грудня 2012 18:28

Майте фацу таке верзти. Беріть лопати, ломи і гайда визволяти людей. Ще невідомо як би ви організували ту роботу. Боротися зі стихією не те сам, що гаслами сипати. Ви поки що нічим крім гасел на практиці себе не виявили. Побійтеся Бога про якого так любите згадувати. Під час такої буди у нормальних країнах всі політичні сили гуртуються. навіть непримиренні опоненти, а ви ганите тих, хто хоть щось робить. Ганьба Свободі.

avatar

Бикам з Свободи

16 грудня 2012 18:36