Апеляційний суд визнав, що Чернівцями керує зіцголова, - представник опозиції

Апеляційний суд визнав, що Чернівцями керує зіцголова, - представник опозиції

11.09.2012, 23:11

На Буковині опозиція не використовує суди, як передвиборчу технологію, а лише захищає свої права

Ми звертаємося до судів, як до останньої інстанції у боротьбі  з тим невіглаством, з тими масовими порушеннями чинного виборчого законодавства, яке відбувається у кожному окрузі, по якому балотуються провладні кандидати, - заявив сьогодні на прес-конференції керівник регіонального виборчого штабу  об’єднаної опозиції Максим Бурбак. – Це повне нівелювання Закону про вибори. Вони цим користуються, бо згідно з положеннями цього закону кандидата неможливо зняти з виборів. Що б він не робив.  ЦВК може вказувати кандидатам на неправомірну поведінку тільки після рішення суду. Цим вони і користуються. Тому ми вимушені, як того вимагає чинний закон, звертатися до суду, щоб спонукати наших опонентів не чинити незаконні дії. Так було по Михайлу Бауеру, так було по Віталію Михайлішину, і так було по Артему Семенюку.  Партія регіонів інформує населення, що всі ЗМІ нібито і суди вже в руках опозиції, а завтра, певно, договоряться до того, що правоохоронні органи також  в руках опозиції.

Насправді ми лише користуємося нашим правом щодо заборони таких дій. Це наше законне право.  Чернівецький окружний адміністративний суд визнав, що агітація на конференції вчителів Віталієм Михайлішиним була незаконною. Але заборонити її вони йому не заборонили. Вінницький апеляційний суд, куди була подана апеляція, все ж таки визнав, що Чернівецька міська рада поділена на три юридичних особи – це управління освіти. Управління культури і власне міська рада. Так як Віталій Михайлішин є секретарем лише міської ради, то вні очолює лише одну структуру, а решта йому непідзвітні. Тобто, якщо це інша юридична особа, то він може там агітувати за себе. Тоді у мене виникає думка, що Вінницький апеляційний суд визнав, що Чернівцями керує зіц-голова, який нібито всім керує, але якщо вдуматися, то на підставі доказів які вони самі подають,  то він відповідає лише за одну гілку. Він не призначає голову управління освіти. Не призначає голову управління культури. Це інша юридична особа, до якої він нічого не має. А тому може агітувати. Цікаво, що напередодні виборів управління культури, на балансі якого був Літній театр, передало його безкоштовно управлінню освіти. Безкоштовно. Нехай тепер правоохоронці розбираються чи це законно. Безкоштовно передавати іншій юридичній особі комунальне майно.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Панове! Ви звертаєтеся в суди, бо така команда вам поступила з центру і  з єдиною метою: щоб після виборів мати чим апелювати до Європи про фальсифікації і визнання виборів недійсними. Бо певно вже знаєте, що тотально програєте ці вибори, і треба буде якось виправдовуватись. Тому, ось, дивіться, ми зверталися до судів про порушення. Насправді ви програєте, бо і на цей раз не змогли домовитись між собою і виставили кандидатів, які точно програють в Чернівецькій області. І ви це розумієте, а зараз шукаєте крайніх. Причина у вас самих, шановні. І мені дуже прикро, що опозиція виявилася такою слабкою. Робіть щось друзі, поки ще не пізно.

avatar

патріот

11 вересня 2012 18:07

На відміну від Мунтяна Бурбак  на фото задоволений, мало не лусне від радості. Воно й зрозуміло: Максик уже можна сказати сидить своїм чималим м’яким місцем у ВР, а Іон - як фанера над маленьким Парижем...

avatar

Фотокритик

11 вересня 2012 18:36