Антикорупційна Комісія не давала погодження на призначення Кіцула?

Антикорупційна Комісія не давала погодження на призначення Кіцула?

17.04.2014, 22:46

На редакційну скриньку BukNews надійшов лист від прес-секретаря ГО АКНРЧО Івана Білика, в якому він просить оприлюднити вкладений у нього матеріал. Вкладкою виявився лист  заступника голови ГО АКНРЧО Івана Мельничука про підтримку комісією призначення пана Кіцула начальником управління СБУ в Чернівецькій області.  

Проте, як повідомив Buknews телефоном  керівник ГО «Антикорупційна комісія Народної Ради Чернівецької області» депутат Чернівецької обласної ради  М.М.Салагор, особисто йому про цей лист нічого невідомо. Пан Салагор також додав, що рішення про призначення начальників управлінь СБУ ухвалює голова служби пан Наливайченко, а не Антикорупційна комісія Народної Ради Чернівецької області. Вже бодай з цієї причини ніякого погодження на це призначення голові СБУ від комісії не потрібно. 

Водночас генерал Салагор вважає: якщо офіцер дав слово, то повинен його тримати.  Генерал Кіцул публічно заявив, що не тримається за цю посаду і піде, якщо проти буде громада. Після цього, як офіцер, він вже точно не мав би більше претендувати на посаду начальника управління СБУ в області. 

"Сьогодні після обіду знову вирували пристрасті біля приміщення обласного Управління Служби Безпеки України в Чернівецькій області. Знову загострилось питання призначення нового керівника відомства, у зв’язку із його поверненням із службового відрядження на схід нашої країни. Зібралось майже сотня людей і всі бажаючі висловили своє бачення вирішення проблеми.

Наш представник висловив згоду із призначенням, деякі присутні його підтримали, але були й ті хто проти. Зійшлись на тому, що такі питання необхідно вирішувати не на мітингах, а шляхом переговорів та консультацій.

З чого виходила Антикорупційна Комісія Народної ради Чернівецької області підтримавши це призначення? На сьогодні в Україні склалася вкрай важка ситуація, як економічна, так і суспільно-політична. Ми втратили Крим, на сході країни маємо неспокій, під боком у нас є Придністров’я із цілою російською армією. В інших сусідів також є сили, що зацікавлені нашим краєм, хоча й своїх, доморощених «революціонерів» не бракує. Залишаючи у цей непростий час одне із ключових силових відомств краю без очільника ми не матимемо більше спокою та спитати за стан справ не буде з кого. На сьогодні Юрій Кіцул не є найгіршим варіантом для нашої області, адже він довгий час працював у нас та вже очолював СБУ на Буковині. Він був призначений начальником УСБУ у Чернівецькій області 23 жовтня 2009 року тодішнім президентом Віктором Ющенком і обіймав цю посаду до квітня 2010 року. То ж йому не треба багато часу щоб вникнути в особливості нашого краю, а за результати його можна спитати у будь-який час. Ми маємо надію на те, що в області уляжуться пристрасті та наше життя повернеться у більш спокійне русло.

Іван Мельничук, заступник голови ГО АКНРЧО

Довідково: Раніше повідомлялося, що громадське об’єднання «Антикорупційна комісія Народної Ради Чернівецької області» очолив депутат Чернівецької обласної ради  М.М.Салагор.  

1


КОМЕНТАРІ (1)

Оксана послушай не пройдет у тебя ни чего.

avatar

Человек

19 квітня 2014 11:23