Ангельський розділить функції проректора з економічних питань і головного бухгалтера для подолання фінансової кризи

Ангельський розділить функції проректора з економічних питань і головного бухгалтера для подолання фінансової кризи

22.04.2019, 13:11

Повне фінансово-економічне перезавантаження, збільшення зарплат викладачів і збереження викладацьких ставок - ось що, за словами Олега Ангельського, чекає на ЧНУ імені Юрія Федьковича після виборів ректора. 

Кандидат на посаду керівника професор Олег Ангельський, який з лютого 2019 року виконує обов’язки ректора університету, розповів про першочергові кроки у разі обрання його на посаду. 

- З-поміж безлічі проблем, які повинен вирішувати ректор національного університету, яку з них Ви все-таки виокремлюєте, вважаєте головною?

- Більшість системних викликів, які стоять перед нашим вузом я сформулював у своїй програмі. Якщо виділяти з-поміж них головний, який, на мою думку, стоїть перед будь-яким університетом – це його фінансово-економічна діяльність. Це те, що не тільки турбує, але й напряму стосується кожного, хто працює чи навчається у вузі. Виконуючи обов’язки ректора з лютого цього року, з’ясувавши фінансовий стан університету ще більше упевнився, що саме це є основним. 

- Офіційно заявляю: із нашого загального бюджету, розмір якого становить 420 мільйонів гривень, на розвиток університету залишається менше 4 відсотків – це приблизно трохи більше 16 мільйонів. Іншими словами - це фінансова криза, свідчення неефективної фінансової політики останніх років, яка проводилася в університеті. 

- Фінансово-економічна робота університету потребує системного перезавантаження, а фінансово-економічний сектор кадрового оновлення. Функції проректора з економічних питань і головного бухгалтера буде розділено. Фінансово-економічне управління має очолити досвідчений кандидат – проректор з економічних питань, якого ми всі обиратимемо на відкритому конкурсі. Вакантну посаду головного бухгалтера так само буде заміщено за наслідками прозорого конкурсного відбору. У разі моєї перемоги на виборах ректора, Сільва Марут, яка зараз поєднує обидві ці посади, піде у відставку. На жаль, крім змагання ідей, програм претендентів на найвищу посаду, доводиться спостерігати спроби застосувати методи з дискредитації опонента, непритаманні для академічного середовища. 

- Зовнішній незалежний, можливо, й міжнародний фінансовий аудит, який я ініціюю, має оцінити ефективність нашої фінансової системи, визначених нами напрямків для подальшого інноваційного розвитку вузу. Чому я ставлю питання про можливе проведення міжнародного аудиту? Це можливість для нашого університету потрапити у серйозні міжнародні рейтинги. Нам є чим пишатися у науковій, навчальній сфері. Потрібно, щоб про ці наші досягнення довідалися у світі. Перепусткою до цього, в тому числі, є широкий аудит. 

- Саме це завдання вважаю першочерговим для себе, яке ініціюватиму у разі обрання мене на посаду ректора. І вже першого робочого дня у новій якості видам відповідний наказ. Кінцевою метою будь-яких змін завжди є конкретна людина. Наслідком перетворень у фінансово-господарській діяльності вузу, які я маю намір запровадити, стане збільшення фондів для підтримки науковців, викладачів, молоді.

Джерело: https://molbuk.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Менше слухайте Бурбака і Федорука, то тоді ще можна з Вами говорити, пане... 

avatar

Юрій

22 квітня 2019 15:11