Андрій Курков та Юрій Винничук сьогодні у Чернівцях

Андрій Курков та Юрій Винничук сьогодні у Чернівцях

11.12.2018, 14:57

11 грудня до Чернівців завітають відомі письменники Андрій Курков та Юрій Винничук.

Зустріч та автограф-сесія відбудуться у Буковинському медіа-центрі Bell Vue за адресою:вулиця Ольги Кобилянської, 2.

Початок заходу о 18:30.

«Два в одному, як модно зараз у всіх сферах суспільства. Двоє сучасних творчих іменитих чоловіків в одному старовинному місті.
І,  якщо Андрія Куркова цього року вже бачили чернівчани, то Юрій Винничук – рідкісний гість у нашому краї. Тим цікавіше зустрітися разом у такій компанії. Отже, готуйте питання, дочитуйте книги цих авторів, збирайтеся на зимову літературну подію
», – запрошують організатори.

 Довідка

Юрій Винничук — одна з наймасштабніших постатей сучасного українського літературного процесу: блискучий дорослий і дитячий письменник, поет, перекладач, упорядник, актор, редактор, колумніст, містифікатор, засновник театру-кабаре, знавець жіночих і дитячих душ.

Його твори перекладені в Англії, Аргентині, Білорусі, Канаді, Німеччині, Польщі, Сербії, США, Франції, Хорватії, Чехії. За казками автора зняли мультфільми «Історія одного Поросятка» та «Як метелик вивчав життя».

Юрій Винничук автор перекладів з англійської, валлійського, слов’янських мов. У 2015 році вийшов роман Винничука «Аптекар», який отримав чимало позитивних відгуків, став фіналістом конкурсу Книга року Бі-Бі-Сі, але поступився збірці оповідань Василя Махна. 2012 отримав відзнаку «Золотий письменник».

Андрій Курков — автор понад двох десятків книг, його твори перекладені на 30 мов світу (англійська, німецька, французька, голландська, іспанська, японська тощо), за його сценаріями поставлено 18 документальних і художніх фільмів.

Андрій Курков — перший з письменників СНД, чиї книги опинилися в «топ-десятці» європейських бестселерів. У Європі він визнаний сучасним російськомовним письменником № 1.

Окрім цього, як есеїст та журналіст, він пише на теми культури, політики і Києва. Андрій Курков регулярно співпрацює із закордонними періодичними виданнями («Neue Zuriche Zeitung», «Die Welt», «Bauwelt», «Ліберасьон» і т.д.).

Джерело: https://shpalta.media/2018/11/29/do-chernivciv-pri%D1%96dut-kurkov-ta-vinnichuk/

1