Анастасія Сєрікова і Марія Никирса представили у Ратуші новий путівник «Наші Чернівці»

Анастасія Сєрікова і Марія Никирса представили у Ратуші новий путівник «Наші Чернівці»

19.04.2018, 16:49

Путівник дає можливість побачити місто з висоти пташиного польоту, більше довідатися про його історію та варті уваги пам’ятки

До Міжнародного дня пам’яток, історії та культури у Чернівцях відбудлася презентація інтерактивного путівника «Наші Чернівці», виданого у рамках Чернівецької міської програми підтримки книговидання імені бургомістра Антона Кохановського.

Путівник «Наші Чернівці» автори поділили на ліричну та історичну частини. Першою займалася Анастасія Сєрікова. У Чернівці дівчина потрапила випадково, оселилася тут, а після – захотіла дослідити історію міста.

АНАСТАСІЯ СЄРІКОВА, СПІВАВТОР ПУТІВНИКА «НАШІ ЧЕРНІВЦІ»: “Моя найулюбленіша споруда у Чернівцях це Костел Серця Ісуса. І тому, все що йдеться про цю споруду, торкається мого серця. Можливо, труднощі пізнання були. Бо мені якомога більше хотілося про це місто розповісти, про враження свої”.

У книзі йдеться про історію міста, архітектурні пам’ятки та постатей, пов’язаних із Чернівцями. Використані й сучасні світлини. На деяких із них – місто з висоти пташиного польоту. За достовірність фактів у книзі відповідає дослідниця та архівіст Марія Никирса.

МАРІЯ НИКИРСА, СПІВАВТОР ПУТІВНИКА «НАШІ ЧЕРНІВЦІ»: «Історичними фактами треба володіти, бо у нас дуже багато чого пишеться, яке не завжди відповідає дійсності. Книга призначена для екскурсоводів, туристів, в основному. Для того, щоб вони розказували гостям справжню історію Чернівців».

Інтерактивний путівник надрукували накладом у 1500 примірників. Над книгою автори працювали понад місяць.

Джерело: Чернівецький промінь, https://bukovyna.tv/

1