Захистити місцеве самоврядування в Україні Федоруку допоможуть американські муніципальні юристи

Захистити місцеве самоврядування в Україні Федоруку допоможуть американські муніципальні юристи

10.06.2013, 23:50

Народний депутат України, член Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Микола Федорук зустрівся із директором Міжнародної асоціації муніципальних юристів (IMLA) Чаком Томпсоном та секретарем у міжнародних справах IMLA Беном Гріффітом.

Міжнародна асоціація муніципальних юристів (IMLA), що знаходиться у Вашингтоні, США об'єднує юристів, що займаються муніципальними справами, правом місцевого самоврядування та захистом місцевих громад. Це організація, що працює на громаду і захищає різноманітні життєві інтереси громади перед урядом та великими корпораціями, що в свою чергу сприяє розвитку місцевого самоврядування.

Директор IMLA Чак Томпсон та секретар у міжнародних справах IMLA Бен Гріффіт, як  досвідчені юристи-практики, керівники регіональних асоціацій адвокатів розповіли про діяльність Асоціації, історію становлення, розвиток та переваги місцевого самоврядування перед іншими формами місцевого управління в Америці, а також висловили зацікавленість у налагодженні співпраці у підтримці місцевого самоврядування. Крім того, представники Асоціації запропонували врахувати досвід їхньої країни для вдосконалення українського законодавства у сфері здійснення державних закупівель та підвищення рівня відкритості і прозорості доступу громадян до діяльності органів місцевого самоврядування.

Микола Федорук подякував за пропозицію, оскільки така допомога безумовно буде корисною та зазначив, що діяльність Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування спрямована на зменшення відчуженості між владою і громадськістю, створення режиму партнерства і співпраці влади та громадськості у вирішенні важливих суспільних проблем та лобіювання законодавчих ініціатив з питань місцевого розвитку.

Також, Микола Федорук повідомив представників Асоціації, що у Верховній Раді України, з метою сприяння реалізації державної політики щодо розвитку місцевого самоврядування та вдосконалення його законодавчої основи, створене та успішно здійснює свою діяльність міжфракційне депутатське об’єднання “За розвиток місцевого самоврядування”, до складу якого входять 32 народних депутати – представники усіх депутатських фракцій та позафракційні.

Насамкінець зустрічі сторони дійшли згоди про те, що реформа місцевого самоврядування є одним з головних завдань, які сьогодні стоять перед державою, адже вона безпосередньо пов’язана з формуванням громадянського суспільства та стане основою для проведення всіх інших реформ.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Сміх та й годі! Адміно! Федорук англійською знає стільки ж, скільки його покійний колега по комсомолу Єльцин ("зе сан із шайнінг"); про що він з ними міг ГОВОРИТИ?!! Чи Ви, шановний, вважаєте, що у процесі протокольних перемовин він міг зрозуміти щось ще окрім заздалегідь погодженого перекладачами тексту

 

Повідомлення типу "...Горбачев, разговаривая с Бушем по телефону, выразил легкое неудовольствие..."

 

Не маразмуйте та не опускайтеся до рівня інших вражених жовтяницею місцевих ресурсів.

avatar

сімхота

11 червня 2013 10:05

Не знаю який там Федорук був мер. але один раз випадково чув його виступ у Відні англійською. Таки да, як кажуть у Чернівцях, говорить він англійською майже вільно. Опонентам Федорука порадив би краще вивчати об"єкт своєї уваги, щоб не потрапляти, як у цьому випадку, пальцем в небо.  

avatar

викладач

11 червня 2013 10:42

У Відні він читав з папірця, причому тексту було меньше ніж  хвилину.Так що фантазувати непотрібно

avatar

викладачу

13 червня 2013 11:03