Активісти 'Рідного міста' роздали водіям-таксистам півтисячі листівок про безпеку дорожнього руху (фоторепортаж)

Активісти "Рідного міста" роздали водіям-таксистам півтисячі листівок про безпеку дорожнього руху (фоторепортаж)

23.04.2013, 20:43

Зміни до правил дорожнього руху вступили в дію лише тиждень тому. І всі ці сім днів, з 15 по 22 квітня 2013 року, активісти громадської ініціативи "Рідне місто" доводили їх  до чернівецьких водіїв у зручній формі. Зважаючи, що у Чернівцях один з найвищих у країні рівнів автомобілізації у "Рідному місті" вирішили, що це найкращий спосіб подбати про безпеку всіх учасників дорожнього руху - водіїв і пішоходів. У першу чергу буклети потрапили до рук таксистів. Упродовж тижня водіям роздали понад півтисячі листівок з основними змінами до правил. У вівторок, 23 квітня, завершальний етап акції відбувся на Театральній площі.

- Ми свідомо обрали саме цю категорію водіїв, - - звернувся до журналістів активіст громадської ініціативи "Рідне місто" Сергій Осачук. - По-перше, маємо віддати шану цим людям, які завжди приходять нам на допомогу, коли негода чи якісь інші надзвичайні обставини не дозволяють скористатися звичними видами транспорту. Я переконаний, що професійні таксисти одні з кращих автомобілістів, які працюють на дорогах міста. А ще нам імпонує відома таксистська солідарність. Адже відомо, що в разі виникнення непередбаченої ситуації вони не задумуючись мчать на допомогу одне одному. Повчитися у них цієї згуртованості, взаємовиручки варто також усій чернівецькій громаді. Коли всі разом об'єднуються для вирішення якоїсь спільної проблеми. Власне, над цим якраз і працює наша громадська ініціатива.

Щодо нових дорожніх знаків, запроваджених змінами до правил дорожнього руху, то Чернівці, наприклад, мають бути вдячні за новий вид інформаційних знаків. Цей різновид знаків вказує на наявність у населених  пунктах культурних об'єктів світового значення. Чернівці мають такий об'єкт і після появи на міжнародних трасах відповідних позначень кількість транзитних туристів, які звернуть з траси до міста, поза сумнівом зросте. Це європейська практика. І Україна, яка є європейською країною, поза сумнівом, не може її ігнорувати.

Присутні на підведенні підсумків акції таксисти позитивно оцінили як самі нововведення, так і ініціативу активістів "Рідного міста" щодо роз'яснення змін до Правил дорожнього руху. Головне тут, на їх думку, що від цього безпечнішим стане дорожній рух в Чернівцях.

1


КОМЕНТАРІ (6)

чому Рідне Місто дало тільки половину грошей нам за те що ми роздавали сьогодні цю агітацію?

avatar

Аня

23 квітня 2013 17:59

використовують вже школіряв  для агтіації!зовсім уже обнагліла рідномістівська мафія

avatar

Олег

23 квітня 2013 18:01

интернет-бойцы фронта измен, сделайте хоть что-нибудь полезного. Ну нельзя же быть такими лоботрясами и бездельниками.

avatar

к двум первым комментаторам

23 квітня 2013 18:53

avatar

Taras Prokop

23 квітня 2013 19:16

БІЛОГОРКО ЗА КОШТИ НА ЛИСТІВКУ  ТА Й ЗАЛАТАВ БИ КРАЩЕ ПАРУ ЯМ НА ДОРОЗІ. АКЦІЯ - ДЄШОВКА.

avatar

Небайдужий

23 квітня 2013 22:41

ТУФТА!

avatar

НіНо

24 квітня 2013 12:01