Активіст вимагає у мерії Чернівців повернути інсталяцію пам'яті жертв військових злочинів Росії

Активіст вимагає у мерії Чернівців повернути інсталяцію пам'яті жертв військових злочинів Росії

22.06.2022, 13:30

Розглянути питання про повернення інсталяції пам'яті жертв військових злочинів Росії на місце перед монументом Перемоги на Соборній площі у Чернівцях - відкрите звернення до міського голови та депутатів із такою вимогою написав художник та активіст Тарас Полатайко.

Про це Полатайко повідомив на своїй фб-сторінці.

"Зареєстрував відкрите звернення до мера та депутатів Чернівецької міськради про повернення інсталяції пам'яті жертв військових злочинів росії на місце, з якого її було знесено за вказівкою міськради. Сподіваюся отримати відповідь протягом 5 днів згідно з законодавством України", - зазначив активіст.

Він також оприлюднив у соцмережах текст свого звернення.

"Звертаюся до вас із проханням розглянути питання про повернення інсталяції пам'яті жертв військових злочинів Росії на місце, з якого її було знесено 14 червня 2022 року за вказівкою міськради Чернівців.

Після знесення інсталяції до мене продовжують звертатися обурені громадяни міста з проханням пояснити їм, чому був знесений цей символ пам'яті жертв військових злочинів країни-агресора.

Оскільки, крім медійного пояснення заступника мера пана Лесюка "про заборону довготривалих акцій під час воєнного стану" жодних інших пояснень я не отримав, а неруховий мистецький об'єкт не є акцією, у мене немає відповіді для обурених чернівчан.

Прошу вас від імені патріотичних чернівчан використати моє звернення як нагоду переглянути позицію міськради та повернути інсталяцію пам'яті жертв військових злочинів Росії на Соборну площу і залишити там до перемоги України над агресором", - написав Тарас Полатайко у своєму зверненні.



Нагадаємо, у Чернівцях на Соборній площі перед пам’ятником радянській армії встановили інсталяцію. Ініціатором мистецької акції став чернівецький митець Тарас Полатайко. Мета заходу - протест проти військових злочинів РФ.

Пізніше арт-об'єкт демонтували. За словами Тараса Полатайка, це зробили за розпорядженням мерії.

 

Джерело: https://molbuk.ua/

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1