Акція 'Прозвітуй на www.buknews.com.ua': Звіт депутата Чернівецької обласної ради Івана Шевчука ('Наша Україна')

Акція "Прозвітуй на www.buknews.com.ua": Звіт депутата Чернівецької обласної ради Івана Шевчука ("Наша Україна")

24.01.2012, 13:16

Звіт депутата Чернівецької  обласної ради Шевчука Івана Васильовича депутатська фракція «Наша Україна» за перший рік роботи в обласній раді шостого скликання.

Робота у депутатській фракції.

Обраний депутатом обласної ради по мажоритарному виборчому округу №2.  До виборчого округу входять м.Вашківці, села Карапчів, Замостя, Сл.Банилів.

За рішенням фракції обраний головою депутатської фракції «Наша Україна». Основне завдання як голови фракції вбачаю у відвідуванні депутатами фракції пленарних засідань та активної роботи у міжсесійний період в постійних комісіях, а також злагоджене голосування фракцією питань порядку денного. Як член колегії обласної ради вношу в порядок денний та підтримую включення в порядок денний тих питань які ініційовані депутатами фракції.

Робота у постійній комісії.

Обраний заступником голови комісії з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. За звітній період проведено 20 засідань комісії на яких розглянуто 184 питання, крім того проведено шість виїзних перевірок на об’єкти комунальної власності обласної ради.

Особливу увагу в роботі приділяю ефективному використанню  майна яке належить до комунальної власності обласної ради, та прибутковій роботі комунальних підприємств обласної ради. Був ініціатором створення виїзних комісій по питанню роботи комунальних підприємств. За моєю ініціативою комісією розглянуто звернення Вашківецької міської ради щодо передачі приміщення колишнього кінотеатру у м. Вашківці, в комунальну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області для облаштування в ньому актового залу та бібліотеки Вашківеццького медичного коледжу. Також в цьому приміщенні передбачається створити музей Вашківецької Маланки та проводити перегляд кінофільмів для дітей.

Член конкурсної комісії по передачі в оренду майна спільної власності територіальних громад області.  Приймав участь в роботі усіх засідань комісії.      

Робота у тимчасових контрольних комісіях.

Відповідно до рішення сесії обласної ради № 62-4/11 від 29.03.11 р. обраний головою тимчасової контрольної комісії обласної ради з вивчення питання дотримання нафтовидобувним управлінням «Надвірнанафтогаз» ВАТ «Укрнафта» законності видобутку та обліку обсягів нафти на Лопушнянському нафтогазовому родовищі, використання земельних ділянок та виконання рішення 13-ї сесії Чернівецької обласної ради V скликання від 07 червня 2007 р.№184-13/07. Комісією встановлено що ВАТ «Укрнафта» здійснює видобуток та відвантаження нафти без належним чином зареєстрованих лічильників, три свердловини розташовані на земельних ділянках на які відсутні договори оренди та технічна документація на використання земель, заборгованість за різними договорами заключними між ВАТ «Укрнафта» та Вижницькою районною радою і Вижницькою РДА, на участь ВАТ «Укрнафта» в соціально-економічному розвитку Вижницького району за попередні роки складає 5 млн. 700 тис. грн. Під час роботи комісії в листопаді місяці вперше за останні три роки поступило 2 млн. грн..

Член тимчасової комісії по розгляду звернення депутатів Вижницької міської ради щодо вивчення питання передачі частини приміщення комунального закладу « Вижницької загальноосвітньої школи інтернат 1-111 ст. ім.. Назарія Яремчика» на баланс Вижницької міської ради з подальшим облаштуванням в ньому Винницького краєзнавчого музею.

  Підготовлено інформації та проекти рішень.  

  Подано на розгляд обласної ради:

 -  Інформацію про роботу тимчасової контрольної комісії з вивчення питання дотримання НВУ «Надвірнанафтогаз» законності видобутку та обліку нафти на Лопушнянському родовищі.                                                 

 - Проект рішення про результати роботи тимчасової контрольної комісії з вивчення питання дотримання НВУ «Надвірнанафтогаз» законності видобутку та обліку нафти на Лопушнянському родовищі.       

 - Проект рішення щодо заснування обласною радою спільно з Вашківецькою міською радою щорічного Обласного фестивалю народної творчості «Вашківецька Маланка».

 Робота на виборчому окрузі.

 На виборчому округу №2 по виборах депутатів обласної ради підтримую постійний зв'язок з головами територіальних громад. Проводжу прийом громадян згідно графіка в усіх селах округу. Відвідую та приймаю активну участь в роботі сесій сільських, міської та районної рад.

  Допомагаю по мірі можливості та в межах депутатських повноважень головам рад  у вирішенні проблемних питань громади. За їхніми зверненнями підготовлено ряд депутатських звернень до управлінь Чернівецької ОДА та інших обласних підприємств та установ. Надано матеріальну допомогу малозабезпеченим верствам населення як у межах депутатського фонду так і з власних заощаджень.

Власними силами встановлено автобусну зупинку в куті старий Серафинець Сл.Банилівської сільської ради, придбано пральну машину автомат для дошкільної установи с. Замостя, закуплено урни для сміття які встановлено в центральній частині м. Вашківці, надаю постійну благодійну  допомогу Вашківецькій міській раді ветеранів в проведенні ними різноманітних заходів, під час проведення святкувань дня міста та інших урочистих подій Вашківецькою міською радою та іншими радами.

На 2012 рік буду зосереджувати свою увагу на наступних питаннях:

-         завершення будівництва підвідного газопроводу до с. Вали Карапчівської сільської ради;

-         підготовкою та проведенням обласного фестивалю народної творчості «Вашківецька Маланка»;

-         залученню кощтів  ВАТ «Укрнафта» в  соціально-економічний розвиток Вижницького району;

-         сприянням у ремонті  приміщення будинку дитячої юнацької творчості м.Вашківці;

-         завершенням розпочатих робіт по очистці малих річок у м.Вашківці та селах виборчого округу;

-          передачєю приміщення колишнього кінотеатру у м. Вашківці, в комунальну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області;

-         розглядом скарг та заяв громадян.

-         іншими питаннями життєдіяльності громади.

В разі необхідності прошу звертатися:

Адреса громадської приймальні:

59210 Чернівецька обл., Вижницький р-н, м.Вашківці, вул. Соборна 11. тел/факс 4-36-10, моб. 0502541309.

Електронна пошта -  [email protected]