Агітаційні матеріали Семенюка та ПР присутні на більшості маршруток, що відправляються з Сокирянського автовокзалу

Агітаційні матеріали Семенюка та ПР присутні на більшості маршруток, що відправляються з Сокирянського автовокзалу

09.10.2012, 15:34

На більшості маршрутних автобусах, що відправлялися 08 жовтня із Сокирянського автовокзалу, були присутні агітаційні матеріали Партії регіонів та кандидата від Партії регіонів в 204 виборчому окрузі Артема Семенюка. Згідно виборчого закону така агітація заборонена. Водії стверджують, що розмістили матеріали «з власної ініціативи».

08 жовтня спостерігач ОПОРИ, перебуваючи на автовокзалі в м. Сокиряни (Чернівецька область) помітив, що на більшості маршрутних автобусах присутні агітаційні матеріали Партії регіонів (прапорці) та кандидата від Партії регіонів в 204 виборчому окрузі Артема Семенюка (друковані матеріали). Фото додаються до повідомлення.

Ч. 8 ст. 74 Закону України про вибори народних депутатів забороняє: «Розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, у транспортних засобах громадського користування забороняється».

Водії в усному порядку стверджували, що розмістили агітаційні матеріали «з власної ініціативи». Ще на минулому тижні агітаційних матеріалів на маршрутках не було, а «ініціатива водіїв» була реалізована практично одночасно.

Нагадаємо, що у 203 виборчому окрузі була зафіксована ситуація, коли агітаційні матеріали кандидата від Партії регіонів Геннадія Федоряка були розміщенні на кількох маршрутках «Чернівці - Новоселиця» (http://oporacv.org/ahitatsiya-fedoryaka-na-marshrutkah-chernivtsi-novoselytsya/).

За коментарями звертайтесь:

Назар Тимощук,

координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,

063 628 67 71, [email protected]

Прес-секретар Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА,

Григорій Сорочан

063 628 67 72, [email protected]

 

1