Реконструкцію приймального відділення Чернівецького онкодиспансеру за румунські гроші мають виконати до 10 червня

Реконструкцію приймального відділення Чернівецького онкодиспансеру за румунські гроші мають виконати до 10 червня

04.04.2018, 21:22

Сьогодні, 3 квітня, у приміщенні Генерального консульства Румунії в Чернівцях відбулася робоча зустріч із заступником генерального директора Агенції Румунії з міжнародного розвитку при Міністерстві закордонних справ Румунії паном Чезарем Маріном, участь у якій взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Заступник генерального директора Агенції Румунії з міжнародного розвитку при Міністерстві закордонних справ Румунії пан Чезаре Марін прибув до Чернівців, аби запропонувати фінансову підтримку на виконання домовленостей, досягнутих під час зустрічі Міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна та Румунії Теодора Мелешкану на Буковині. 

Обговорено пропозицію щодо надання фінансової допомоги з метою реалізації на території Чернівецької області проектів у сфері охорони здоров’я, культури, обміну досвідом між представниками правоохоронних та контролюючих органів та дотримання положень виборчого законодавства.

Так, за словами пана Чезара Маріна, вказана фінансова підтримка надається в рамках домовленостей, досягнутих під час зустрічі Міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна та Румунії Теодора Мелешкану, що відбулась у м. Чернівцях 11 січня цього року, та має за мету підкреслити дружній характер відносин між нашими державами.

«Насамперед ми зацікавленість у реалізації стартового проекту з реконструкції одного з відділень закладу охорони здоров’я нашого краю, який має у цьому потребу, загальною вартістю 100 тисяч євро», – відзначив пан Марін, звертаючись до присутніх.

У свою чергу голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян подякував пану Чезарю Маріну за підтримку, яку Агенція Румунії з міжнародного розвитку висловила бажання надати, а також запропонував допомогти у пошуку партнерів для реалізації вказаного проекту.

Відтак, учасники зустрічі відвідали Чернівецький обласний клінічний онкологічний диспансер, три відділення якого потребують невідкладної реконструкції, де ознайомились з умовами перебування пацієнтів та загальним станом внутрішніх приміщень установи.

Оглянувши відповідні приміщення онкологічного диспансеру та ознайомившись з наявною проектно-кошторисною документацією, пан Чезар Марін запропонував спрямувати грантові кошти на проведення реконструкції приймального відділення лікарні.

Ознайомившись з умовами перебування пацієнтів та оглянувши внутрішні приміщення диспансеру, пан Чезар Марін відзначив, що установа напевно потребує допомоги агенції, яку він представляє, - розповів Іван Мунтян. - А коли дізнався, що дирекція лікарні уже має належну проектно-кошторисну документацію, зробив свій вибір на корись приймального відділення диспансеру.

- Власне однією з умов отримання цих коштів є оперативна реалізація проекту: так, всі роботи, включно з розробкою необхідної документації, повинні бути виконані до 10 червня цього року. Головний лікар диспансеру Ілля Тащук пообіцяв уже завтра надати орієнтовну кошторисну вартість та план проведення ремонтних робіт.

- Впевнений, що ця направду гарна ініціатива наших румунських друзів дасть початок перспективній співпраці нашого регіону з Агенцією Румунії з міжнародного розвитку, що принесе неабияку користь громаді та стане ще одним впевненим кроком на шляху до євроінтеграції нашої Батьківщини, - сказав Іван Мунтян. 

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1


КОМЕНТАРІ (1)

Я - Іван, Я - голова,

Влада в краю - вся моя.

Її нікому не віддам,

Буковинський Я Вандам.

 

Я Мунтян, очільник Я,

Трампа в друзях маю Я.

Флутор в мене лєпший кориш,

Із цим фактом не поспориш.

 

Я вопроси всі рішаю,

Сколотив в облраді зграю.

І для них Я цар і бог,

Взяв їх всіх у свій залог.

 

Юлька - подружка моя,

Уважаю Юльку Я.

Зробить мене депутатом,

Стану Я для неї братом.

 

Я румун, чуть молдаван,

Кажуть трохи Я болван.

Але владу люблю Я,

Влада в області - МОЯ.

avatar

Микола

04 квітня 2018 09:46