Адвокат Ради адвокатів Чернівецької області вимагав у матері підсудного 6000 доларів США  за пом'якшення вироку суду

Адвокат Ради адвокатів Чернівецької області вимагав у матері підсудного 6000 доларів США за пом'якшення вироку суду

10.02.2018, 11:23

Адвокат Ради адвокатів Чернівецької області погорів на 6000 доларів США хабара

 9 лютого 2018 року слідчим відділом військової прокуратури Західного регіону України за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди адвокатом Ради адвокатів Чернівецької області.

Хабар у розмірі 6000 доларів США від матері обвинуваченого призначався за вплив на прийняття Шевченківським районним судом м. Чернівці рішення щодо призначення її сину більш м’якого покарання та не подання уповноваженими особами Чернівецької місцевої прокуратури апеляційної скарги на вказане рішення суду.

Кошти в повному обсязі виявлені та вилучені під час проведення обшуку за місцем проживання адвоката. На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, а також обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта справи.

Вирішуються питання щодо затримання правопорушника в порядку ст. 208 КПК України, повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням), та обрання запобіжного заходу.

 Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України

1